LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-25-2008, 01:57 PM   #1
Shadowmeph
Member
 
Registered: May 2008
Location: West Coast Canada
Posts: 260

Rep: Reputation: 29
make command error


I am not sure what I am missing. I do see "patch: command not found".I don't really want to start downloading everything that has the word patch in it because that would be Bad.

Code:
make
make dep
make[1]: Entering directory `/usr/src/alsa/alsa-driver-1.0.18rc3'
make[2]: Entering directory `/usr/src/alsa/alsa-driver-1.0.18rc3/acore'
copying file alsa-kernel/core/info.c
/usr/src/alsa/alsa-driver-1.0.18rc3/utils/patch-alsa: line 22: patch: command not found
make[2]: *** [info.c] Error 1
make[2]: Leaving directory `/usr/src/alsa/alsa-driver-1.0.18rc3/acore'
make[1]: *** [dep] Error 1
make[1]: Leaving directory `/usr/src/alsa/alsa-driver-1.0.18rc3'
make: *** [include/sndversions.h] Error 2

Last edited by Shadowmeph; 09-25-2008 at 01:59 PM.
 
Old 09-25-2008, 02:09 PM   #2
bathory
LQ Guru
 
Registered: Jun 2004
Location: Piraeus
Distribution: Slackware
Posts: 11,522

Rep: Reputation: 1502Reputation: 1502Reputation: 1502Reputation: 1502Reputation: 1502Reputation: 1502Reputation: 1502Reputation: 1502Reputation: 1502Reputation: 1502Reputation: 1502
You miss the patch command itself!!!
 
Old 09-25-2008, 02:14 PM   #3
Shadowmeph
Member
 
Registered: May 2008
Location: West Coast Canada
Posts: 260

Original Poster
Rep: Reputation: 29
Quote:
Originally Posted by bathory View Post
You miss the patch command itself!!!
thatnks for reply

how do I fix this?

Last edited by Shadowmeph; 09-25-2008 at 02:14 PM. Reason: forgot something
 
Old 09-25-2008, 02:24 PM   #4
Shadowmeph
Member
 
Registered: May 2008
Location: West Coast Canada
Posts: 260

Original Poster
Rep: Reputation: 29
Quote:
Originally Posted by Shadowmeph View Post
thatnks for reply

how do I fix this?
ok I guess that this was a silly question because I went into yast2 software install and seen the patch and installed now it seems to be working, I thank you again for your help
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My error in mkisofs command to make a command line iso mg92865 Linux - Newbie 1 06-20-2008 12:43 PM
'make' command error shipon_97 Linux - Newbie 2 12-04-2007 02:33 AM
Some error in running make command rgvinoth Linux - General 1 10-10-2007 05:18 PM
Make command error in openSuse 10.2 bman22 SUSE / openSUSE 3 07-04-2007 03:57 PM
make: cc: command not found make: *** [gzip.o]error 127 zyjk Linux - Newbie 5 02-08-2002 10:58 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:27 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration