LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-12-2010, 01:47 AM   #1
amartlk
Member
 
Registered: Sep 2010
Location: Nagpur India
Posts: 347

Rep: Reputation: 1
mail problem


hi sir

i have centos5.3 i have mail server qmail toaster i can send /recieve mail from mail server but i have another server having varios application like bug tracker mantis,dotproject etc i already configured this application to send mail when any action is taken in this aaplication ,but from few days the mail are received from this application while normal mail from mail server is working i also check the smtp service on server on which application is installed is running pls suggest


Thanks
 
Old 10-12-2010, 01:58 AM   #2
linuxlover.chaitanya
Senior Member
 
Registered: Apr 2008
Location: Nagpur, India
Distribution: Cent OS 5/6, Ubuntu Server 10.04
Posts: 4,629

Rep: Reputation: Disabled
If everything is working fine, then what is issue?
 
Old 10-12-2010, 02:18 AM   #3
prayag_pjs
Senior Member
 
Registered: Feb 2008
Location: Pune - India
Distribution: Fedora,RedHat,CentOS,Gentoo
Posts: 1,138
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 147Reputation: 147
Hi,

Please re-frame your question and post it again here.You have not given the right information...

From what I read,I can understand is,now days you are not getting mails from some applications(which you configured to send mails)

Do let us know the error and when you get the error.
 
Old 10-12-2010, 08:20 AM   #4
amartlk
Member
 
Registered: Sep 2010
Location: Nagpur India
Posts: 347

Original Poster
Rep: Reputation: 1
hi
my mail server working fine user are able to send/receive mail throught clent
i have another application server on which there some application like mantis bug trackers , when any bug is log in mantis the mail from mantis application is send to user through mail server, but i am not receive mails from mantis application
 
Old 10-12-2010, 08:26 AM   #5
prayag_pjs
Senior Member
 
Registered: Feb 2008
Location: Pune - India
Distribution: Fedora,RedHat,CentOS,Gentoo
Posts: 1,138
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 147Reputation: 147
Restart mantis service (httpd) and see that the smtp settings and username/password settings are correct.

Also check the over relay limit of the email id which sends the emails when bug is committed in mantis
 
Old 10-13-2010, 01:10 AM   #6
amartlk
Member
 
Registered: Sep 2010
Location: Nagpur India
Posts: 347

Original Poster
Rep: Reputation: 1
hi
I restarted the mantis http service but still problem is there can you pls tell me how to check the over relay limit of the email id which sends the emails when bug is committed in mantis
 
Old 10-13-2010, 01:29 AM   #7
prayag_pjs
Senior Member
 
Registered: Feb 2008
Location: Pune - India
Distribution: Fedora,RedHat,CentOS,Gentoo
Posts: 1,138
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 147Reputation: 147
Where is your email server located?
 
Old 10-13-2010, 01:35 AM   #8
linuxlover.chaitanya
Senior Member
 
Registered: Apr 2008
Location: Nagpur, India
Distribution: Cent OS 5/6, Ubuntu Server 10.04
Posts: 4,629

Rep: Reputation: Disabled
Check your mail server logs for the errors or the mail queues. Also check if your bug tracking is configured to use proper server for sending mails and also check if your smtp requires authentication and if that is the case, mantis is also configured to supply user and password. We have similar setup for bugzilla and there are vast configuration options for the same. Check every option.
 
Old 10-13-2010, 03:43 AM   #9
amartlk
Member
 
Registered: Sep 2010
Location: Nagpur India
Posts: 347

Original Poster
Rep: Reputation: 1
hi
mail server is another server other than mantis server


Regards
Amar
 
Old 10-13-2010, 04:05 AM   #10
prayag_pjs
Senior Member
 
Registered: Feb 2008
Location: Pune - India
Distribution: Fedora,RedHat,CentOS,Gentoo
Posts: 1,138
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 147Reputation: 147
Your mail server in Inhouse or hosted somewhere else?
 
Old 10-13-2010, 08:54 AM   #11
amartlk
Member
 
Registered: Sep 2010
Location: Nagpur India
Posts: 347

Original Poster
Rep: Reputation: 1
hi
server is inhouse on centos5.3
 
Old 10-13-2010, 09:58 AM   #12
bathory
LQ Guru
 
Registered: Jun 2004
Location: Piraeus
Distribution: Slackware
Posts: 11,602

Rep: Reputation: 1532Reputation: 1532Reputation: 1532Reputation: 1532Reputation: 1532Reputation: 1532Reputation: 1532Reputation: 1532Reputation: 1532Reputation: 1532Reputation: 1532
Have a look at qmail log under /var/log/qmail/smtpd/current and see if mail ever reaches your mail server.
It could be a firewall problem. To test you can telnet from the host running mantis to the port 25 of the host running qmail and see if you get a response.
 
Old 10-14-2010, 01:54 AM   #13
amartlk
Member
 
Registered: Sep 2010
Location: Nagpur India
Posts: 347

Original Poster
Rep: Reputation: 1
hi

i am able to telnet from host at 25 on which mantis is installed to the mail server, also smtp service running on mantis server


thanks
 
Old 10-14-2010, 03:07 AM   #14
bathory
LQ Guru
 
Registered: Jun 2004
Location: Piraeus
Distribution: Slackware
Posts: 11,602

Rep: Reputation: 1532Reputation: 1532Reputation: 1532Reputation: 1532Reputation: 1532Reputation: 1532Reputation: 1532Reputation: 1532Reputation: 1532Reputation: 1532Reputation: 1532
Doh, you have another mail server running on the host with mantis? Is this smtp server running?
You should check the logs of that server too.
Did you looked at /var/log/qmail/smtpd/current to see if you get anything?
 
Old 10-14-2010, 04:56 AM   #15
amartlk
Member
 
Registered: Sep 2010
Location: Nagpur India
Posts: 347

Original Poster
Rep: Reputation: 1
hi
yes smtp service running on host at port 25 with mantis thats why i able to telnet at 25 in this host , i did not find anything in /var/log/qmail/smtpd/current
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mail loops back to me (MX problem?) OR did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN skc Linux - Server 6 07-09-2011 10:18 PM
problem with Evoution mail working with ubunto linux system senting mail dan1369 Linux - Newbie 1 06-14-2009 12:55 PM
Mail relaying problem, cannout mail from outside network using outlook andrewfeberwee Linux - Newbie 4 03-30-2009 08:12 PM
problem receiving pop3 mail from postfix mail server GEN_Electric Linux - Software 2 02-14-2005 03:43 PM
Strange mail problem, no errors, and no mail quincy56 Linux - Networking 4 09-07-2004 01:21 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:31 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration