Help answer threads with 0 replies.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!


  Search this Thread
Old 09-20-2010, 02:24 PM   #1
LQ Newbie
Registered: Sep 2010
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Lost sound when upgrading to Ubuntu 10.40, except for Ubuntu sound during start-up


Since I upgraded to Ubuntu 10.40, I no longer have sound, except for the Ubuntu sound when it loads during start up. Does anyone know how I can recover sound on my computer?

Thank you,
Old 09-20-2010, 03:28 PM   #2
Registered: Aug 2009
Location: London North West
Distribution: x86_64 Slack 13.37 current : +others
Posts: 459

Rep: Reputation: 59
Well you could put alsamixer into a terminal and see that its not muted,also press F2 to F6 and see if it shows anything interesting... ! Hi and welcome to LQ
Old 09-20-2010, 08:04 PM   #3
Senior Member
Registered: Aug 2010
Location: Near Edinburgh, Scotland
Posts: 1,044

Rep: Reputation: 179Reputation: 179
Check under System > Preferences > Sound and ensure your output is set to Analogue Speakers and not Analogue Output (Which would be directed to your headphone jack) That's how I got mine back!

Oh! and I assume you're running Ubuntu 10.04, Lucid. 10.40's likely to be some time coming.

Play Bonny!
1 members found this post helpful.
Old 09-21-2010, 06:55 PM   #4
LQ Newbie
Registered: Sep 2010
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thank you. Hugh and Soadyheid! I will try these when I get home form work
During the download of the upgrade, a window came up that "stated" that I may lose some of my settings.


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound No Longer Working when Upgrading to Ubuntu 9.10... rtoney5 Linux - Laptop and Netbook 4 01-11-2010 07:07 PM
Lost sound and laptop trackpad after ubuntu upgrade IFR Linux - Hardware 4 12-13-2009 05:52 PM
No sound after upgrading from Ubuntu 8.10 to 9.4 republic74 Linux - Newbie 3 07-15-2009 08:34 PM
have lost sound output ubuntu 8.04 on compaq EvoN620c robert n. Linux - Newbie 2 06-18-2008 09:49 PM
Lost sound after upgrading to 2.6x Steagr Linux - Hardware 3 07-01-2007 10:09 AM

All times are GMT -5. The time now is 03:09 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration