LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-21-2008, 04:45 AM   #1
hanifn9
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2008
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
logs/errors


Dear All,

I Got this error when i tried this command..........

hanif@hanif-desktop:~$ sudo apt-get install samba
Password:
E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11 Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?

Any help will be appreciated

Thank You.
 
Old 03-21-2008, 05:03 AM   #2
smus
Member
 
Registered: Nov 2005
Location: Turkey
Distribution: Suse
Posts: 104

Rep: Reputation: 16
Is there any packet manager instance running in your box?
 
Old 03-21-2008, 05:20 AM   #3
hanifn9
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2008
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
hi SMUS

Yes i am running software updates.

and it is downloading 197 updates(Downloading Package files).
 
Old 03-21-2008, 05:52 AM   #4
smus
Member
 
Registered: Nov 2005
Location: Turkey
Distribution: Suse
Posts: 104

Rep: Reputation: 16
Possibly you are getting error because of it. The files that package manager uses directly locked by one instance if you are running second instance you will get this kind of errors.
 
Old 03-21-2008, 06:21 AM   #5
hanifn9
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2008
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i have completed all the 197 updates and restarted my Ubuntu box.

please help me in setting LAN with my Win Domain Network

Linux IP is eth0 192.168.2.100 255.255.255.0
XP IP is 192.168.2.101 255.255.255.0

i have not downloaded anything yet as mentioned by you but i will do it right now please help me in this.

i dont know commands for linux

Also i have modified my smb.conf file in the /etc/samba folder, which i saw from these help forums

i have 1 win2000 adv server acting as ADS server and its IP is 192.168.2.254 255.255.255.0
from 2000server i get request timed out when i ping to ubuntu

My win network is fine, just i want to add this ubuntu to my windows domain network and use it as normal client.
how can i do this please let me know

Thank you
 
Old 03-21-2008, 06:32 AM   #6
smus
Member
 
Registered: Nov 2005
Location: Turkey
Distribution: Suse
Posts: 104

Rep: Reputation: 16
hi,

usually there two eth adaptors for your box one of them is LO(Loobback) the other one is your physical ethernet adaptor if your LO is not running or not showing 127.0.0.1 you cannot send ICMP packets (ping command) to destination first pls check the adaptors by typing ifconfig -a within your box console. if your loopback adaptor is visible than you must check your default gateway from /etc/network/interfaces .

Pls let me know the results.

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:643613 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:643613 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:100829743 (96.1 Mb) TX bytes:100829743 (96.1 Mb)
 
Old 03-21-2008, 07:02 AM   #7
hanifn9
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2008
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Dear SUMS

Below is the result i got when i entered ifconfig -a

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:163 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:163 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:14683 (14.3 Kib) TX bytes:14683 (14.3 Kib)
 
Old 03-21-2008, 07:22 AM   #8
smus
Member
 
Registered: Nov 2005
Location: Turkey
Distribution: Suse
Posts: 104

Rep: Reputation: 16
is there any firewall between this machines?
 
Old 03-21-2008, 07:26 AM   #9
hanifn9
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2008
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hi SUMS

THANK YOU FOR YOUR REPLY.

yes i am using comodo firewall on 2000ADVserver
and do not know anything about my linux box.

Regards.
 
Old 03-21-2008, 07:28 AM   #10
hanifn9
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2008
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i just checked by disabling the firewall on my 2000server but still no progress
 
Old 03-21-2008, 07:48 AM   #11
smus
Member
 
Registered: Nov 2005
Location: Turkey
Distribution: Suse
Posts: 104

Rep: Reputation: 16
are you able to ping in reverse way. Windows to box? If so there isnothing remain in my mind
 
Old 03-21-2008, 08:35 AM   #12
hanifn9
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2008
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
no i cannot ping from both side
 
Old 03-21-2008, 11:54 AM   #13
hanifn9
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2008
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Please Somebody Help In Setting My Lan
 
Old 03-24-2008, 05:09 PM   #14
hanifn9
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2008
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I am getting this error

hanif@hanif-desktop:~$ sudo aptitude install samba samba-common
Reading package lists... Done
Building dependency tree... Done
Reading extended state information
Initializing package states... Done
Building tag database... Done
No packages will be installed, upgraded, or removed.
0 packages upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
Need to get 0B of archives. After unpacking 0B will be used.
Writing extended state information... Done
Setting up samba (3.0.22-1ubuntu3.6) ...
update-rc.d: warning: /etc/rc2.d/K09samba is not a link to ../init.d/samba or /etc/init.d/samba
update-rc.d: warning: /etc/rc3.d/K09samba is not a link to ../init.d/samba or /etc/init.d/samba
invoke-rc.d: dangling symlink: /etc/rc2.d/K09samba
dpkg: error processing samba (--configure):
subprocess post-installation script returned error exit status 102
Errors were encountered while processing:
samba
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
A package failed to install. Trying to recover:
Setting up samba (3.0.22-1ubuntu3.6) ...
update-rc.d: warning: /etc/rc2.d/K09samba is not a link to ../init.d/samba or /etc/init.d/samba
update-rc.d: warning: /etc/rc3.d/K09samba is not a link to ../init.d/samba or /etc/init.d/samba
invoke-rc.d: dangling symlink: /etc/rc2.d/K09samba
dpkg: error processing samba (--configure):
subprocess post-installation script returned error exit status 102
Errors were encountered while processing:
samba
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NSS Errors Flooding Logs? carlosinfl Linux - Server 0 12-21-2007 08:49 AM
Saving logs/errors remotely AphoxemaG Linux - Software 3 02-15-2007 11:32 PM
Sendmail errors - in logs mac_casey Linux - Newbie 0 01-31-2005 08:20 AM
Boot errors; can't find them in logs itzfritz Linux - General 1 11-15-2004 03:04 PM
Modules: errors in logs LadFromWales85 Slackware 4 07-28-2004 05:10 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:02 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration