LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-13-2002, 03:37 PM   #1
ifm
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: USA
Distribution: RH7.3 & YDL2.1
Posts: 124

Rep: Reputation: 15
Login bad mojo (new issue)


All of a sudden now, on my old box thats been running fine for a good year... when I login with my same user I always logged in with through SSH, I get the following garbage in addition to the normal "last login":


Last login: Thu Jun 13 08:53:51 2002 from blah.duh.com
bash: id: command not found
bash: id: command not found
bash: id: command not found
[: too many arguments
bash: id: command not found
bash: dircolors: command not found
bash: id: command not found
[: =: unary operator expected


Also now when I type "mail" command to get mail... it doesnt know my username to map to the spool dir, and thus gives an erro???

$ mail
/var/spool/mail/: Is a directory


What happened? Anyone know what happened? I didnt change anything with this user, or futz with its bash profile/history/rc whatnot ... Crikey!

 
Old 06-13-2002, 04:35 PM   #2
ifm
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: USA
Distribution: RH7.3 & YDL2.1
Posts: 124

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Angry Panic Over

Somehow, sometime, yesterday when I was messing around with getting BIND installed, the entire "usr" directory got set to a chgrp of 'named' and permissions of user/group only read/execute. So... no other user could go INTO the /usr directory.

This ... is bad of course =)

After fixing the permissions and chgrp ... all the errors and whatnot funkiness went away.

*baffled* how it happened in the first place though, crazy *baffled*
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bad login logging luigi95 Linux - Security 2 07-07-2005 03:54 AM
usb 2.0 external hdd bad performance - filesystem issue ? rtspitz Linux - Hardware 0 05-10-2005 12:28 PM
x problem in rh9, setup, login ok - then goes bad stadlman Linux - Newbie 5 03-07-2004 06:47 AM
tdk mojo 256 f mp3 player per98i9 Linux - Hardware 0 02-19-2004 12:14 PM
mojo mail not working.... tinaa Linux - Software 0 07-01-2003 01:15 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:08 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration