LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-01-2004, 11:12 AM   #1
jon1591
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: NE England
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 52

Rep: Reputation: 15
Loading Windows 2000 NTFS from Lilo


When I try to use Lilo to load Windows 2000 nothing happens, it used to work fine with GRUB on Red Hat 7.3. Here is the Windows part of my lilo.conf:

# DOS bootable partition config begins
default=Linux

other = /dev/sda1
label="Windows"
table = /dev/sda
# DOS bootable partition config ends

I am running Slackware 9.1.
Thanks in Advance for any help

Jon
 
Old 03-01-2004, 12:03 PM   #2
lou IbmiX XI
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Location: France
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
"other=/dev/sda1" means that win2k is on the first scsi drive of the first controller. Is that right?
 
Old 03-02-2004, 12:51 PM   #3
jon1591
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: NE England
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 52

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Unhappy

No, Win 2k is on /dev/sdc1. Thanks for your help, I've changed my lilo.conf file
 
Old 03-03-2004, 02:28 AM   #4
jon1591
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: NE England
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 52

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I've changed my lilo.conf and now the Windows part is this:

Code:
# DOS bootable partition config begins
default=Linux

other = /dev/sdc1
        label="Windows"
  table = /dev/sdc
# DOS bootable partition config ends
I've reloaded lilo and rebooted but when I try to load Windows nothing happens...

Thanks in advance

Jon
 
Old 04-14-2004, 09:36 AM   #5
goldorak
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Regarding LILO and multiple OS

regarding booting several OS, and LILO configuration, i find this site informtative : http://multiboot.solaris-x86.org/

and by the way, is ur hard disk scsi or just ide!

good luck, hope i have helped
 
Old 04-14-2004, 03:36 PM   #6
Kjetil4455
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Norway/Drammen
Distribution: Slackware~
Posts: 250

Rep: Reputation: 30
Most linux's can't boot Windows from other than HDA1 or... SDA1 I guess... So you've gotta change some slave and master on ya disks...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 2000 Bootloader vs. Mandriva LILO Bootloader Dregnan Mandriva 7 12-03-2007 10:55 PM
Dual HDD Interface Problem, Linux on SATA, NTFS Part on IDE HDD LILO Not Loading Blade44 Linux - Hardware 2 02-01-2005 07:56 PM
Problem:Lilo loading WINDOWS automatically RodCas Slackware 19 09-06-2004 02:06 PM
Lilo cant boot windows xp with ntfs compression mandrake 10 ultramancool Linux - Software 0 07-27-2004 09:57 AM
Help: LILO with windows 2000 cuizheng Linux - Software 4 08-09-2001 06:52 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:37 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration