LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-09-2003, 08:26 AM   #1
sorensilk
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Location: Texas
Distribution: Mandrake 9.1
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
Linux Windows 98 cable sharing weirdness.


OK, I have a Windows 98SE machine with a cable modem and a hub. The cable modem is plugged into the hub, the 98 machine is plugged into the hub and my Linux machine (Mandrake 9.1) is plugged into the hub.

Here's what happens:

I can get on the internet fine on the 98 machine but if I get on the internet on the Linux machine it steals the connection from the 98 machine. I can use the internet in Linux until I close my browser and then it stops working too. I can no longer use the internet on the 98 machine until after I shut it down, turn off the modem for 30 seconds and then restart everything.

Am I stealing the IP address or something? What do I need to change? Thanks a ton...

 
Old 10-09-2003, 08:48 AM   #2
kilgoretrout
Senior Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 2,540

Rep: Reputation: 212Reputation: 212Reputation: 212
It sounds like your router/hub is misconfigured. The router is supposed to do just that - route the network traffic between the win 98 box and the linux box. I suspect you'd have the same problem if you hooked up two win 98 boxes to the hub. Either that or your ISP has a block on connecting more than one box. You may want to check with them.
 
Old 10-09-2003, 09:50 AM   #3
maroonbaboon
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Sydney
Distribution: debian
Posts: 1,495

Rep: Reputation: 48
The post does say hub, not router. It sounds like you need a router.
 
Old 10-17-2003, 12:55 PM   #4
sorensilk
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Location: Texas
Distribution: Mandrake 9.1
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I just wanted to update this a say that apparently it was just a http server program on the Windows machine that was screwing everything up. But now I have a new problem that I need help with:

http://www.linuxquestions.org/questi...hreadid=105205

Last edited by sorensilk; 10-17-2003 at 01:07 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Network Cable Unplugged on Windows Caused by Linux Redhat 9.0 nader_hos Linux - Networking 8 07-26-2006 02:24 AM
Sharing with XP weirdness reeseslover531 SUSE / openSUSE 3 12-04-2005 01:47 PM
Slow Cable connection in linux but not windows?! Guitarist88 Linux - Networking 1 08-19-2004 01:19 AM
connect windows and linux with serial cable adavila Linux - Networking 1 10-15-2003 06:25 PM
Share internet between windows and linux over serial cable Nemlet Linux - Software 3 09-14-2003 11:20 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:05 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration