LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-08-2002, 05:21 PM   #1
nicki
LQ Newbie
 
Registered: May 2002
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Linux Suse 7.3 hangs


Hi, everybody.

I'm quite new to Linux and everything seems to be a problem.
I am having a "hanging" problem with Suse 7.3 which I've just installed. In fact, I've been having it hanging during the installation as well but finally switched to SafeMode in Yast2 menu and installed OK. I've configured kmail and ISP modem connection . Nothing worked OK: Kmail only sent messages but wouldn't receive and the web browser wouldn't go on line at all. After rebooting it would hang in KDE session on any button click.
What could you recommend?

Thanks in advance,
nicki
 
Old 05-08-2002, 06:22 PM   #2
j-ray
Senior Member
 
Registered: Jan 2002
Location: germany
Distribution: ubuntu
Posts: 1,532

Rep: Reputation: 132Reputation: 132
i don't know exactly how to help you, but let's try. log out of the graphic x system and start 'sax2' logged in as root. this is a setup tool for the x-configuration. this will check the graphic card and monitor settings. maybe there's sth wrong with it. did YaST recognize your hardware at once?
what does 'hang' mean. does everything freeze? does the mouse still work? if you load a terminal, does it work?
 
Old 05-09-2002, 04:46 AM   #3
nicki
LQ Newbie
 
Registered: May 2002
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
suse 7.3 'hangs'

Thanks for the advice. I'll try that.

If that doesn't help maybe i should try to reinstall it once again?
Could I cause any conflicts while configuring internet connections?

by "hanging" I mean everything freezes right after i click on any icon or a program in the start menu of KDE desktop,

the terminal doesn't load.

mouse is alive but nothing responds to the left click: only clicking on the right button allows at least logging out.

yes, yast2 recognized my hardware ok, but as for the monitor and the graphic card Yast2 would hang until I tried the Safe Mode installation(noapic), after that they could be recognised , tested and configured
 
Old 05-09-2002, 12:28 PM   #4
j-ray
Senior Member
 
Registered: Jan 2002
Location: germany
Distribution: ubuntu
Posts: 1,532

Rep: Reputation: 132Reputation: 132
i'm not an expert in this but it seems the graphic card is not correctly supported. maybe you have to download and install the right driver for your graphic card. (if so a new install of the whole system wouldn't lead far) what card are you using? look at the producer's homepage for a download, if possible as rpm. (it's not a difficult thing to install a driver)
you might have a closer look at /etc/X11/XF86Config using a command line editor like joe or vi. you can find the monitor settings in there and in the 'device' section details of your card.
good luck, jens
 
Old 05-09-2002, 03:32 PM   #5
nicki
LQ Newbie
 
Registered: May 2002
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
suse7.3 not hanging!

hi and thank you 'j-ray' for your advice. i checked the hardware with SAX2, nothing changed.
so, i ended up reinstalling my SuSE 7.3 and reconfiguring it. unbelievable!
everything seems to be OK so far. i've no idea why. the connection is great and e-mail goes in and out ok and i'm posting this not from Windows2000 which i'm used to but from Linux!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Suse Linux 10.0 mouse hangs mstgrwld SUSE / openSUSE 16 12-11-2005 04:54 PM
SUSE LINUX 9.1 installtion hangs up uiqbal SUSE / openSUSE 7 10-27-2005 02:41 AM
SUSE LINUX 9.1 installtion hangs up uiqbal Linux - Hardware 4 09-29-2005 03:10 AM
SUSE Linux 9.1 installation hangs linuxpieps SUSE / openSUSE 3 08-10-2005 04:42 AM
SuSE Linux 9.3 Pro hangs during startup post-installation. Krish4479 Linux - Software 1 08-04-2005 01:20 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:43 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration