LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-30-2003, 03:37 PM   #1
dcdjservices
Member
 
Registered: Jul 2003
Posts: 48

Rep: Reputation: 15
Unhappy Linux Redhat 8 won't boot! It just stops loading!


Computer: Gateway EV700

Hey,
I installed Linux Redhat 8 onto my Gateway EV700 computer and tried to boot it. When it reched "INIT: Version 2.84 booting". How can I fix this error? I have posted throughout the entire web, but nobody replies. Can you please help me? I really need help. I don't know how to fix this problem so it continues to boot. Can you please tell me how to fix the problem.

Thanks,
Nick
admin@dcdj.net
 
Old 07-30-2003, 03:39 PM   #2
ksgill
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Toronto, Canada
Distribution: Ubuntu Jaunty (9.04)
Posts: 1,044

Rep: Reputation: 45
Have you tried booting it with startup disk?
 
Old 07-30-2003, 03:39 PM   #3
aaa
Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: VA
Distribution: Slack 10.1
Posts: 2,194

Rep: Reputation: 46
Can you tell us exactly what happens?
 
Old 07-30-2003, 04:04 PM   #4
dcdjservices
Member
 
Registered: Jul 2003
Posts: 48

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Ok,
Yes, I have tried booting it with a startup disk. When I turn my computer on, it goes to the Linux Boot Menu. I select Linux 8 and it goes to a black screen and begins loading all my hardware. And as I said, it just stops at "INIT: Version 2.84 booting". I have found a solution, but it wants to get to a Interactive Boot which I do not have a clue how to get too. The URL is at bugzilla.redhat.com/bugzilla/long_list.cgi?buglist=74499. Can you please tell me how to get this think working. I really want to use Linux as a Web server but can't get it working period. HELP!!!
 
Old 07-30-2003, 04:09 PM   #5
aaa
Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: VA
Distribution: Slack 10.1
Posts: 2,194

Rep: Reputation: 46
Well, since it appears you never got in, you could try reinstalling Red Hat since you have nothing to lose. Assuming you haven't already done that and still got the same error.
 
Old 07-30-2003, 04:11 PM   #6
dcdjservices
Member
 
Registered: Jul 2003
Posts: 48

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Hey,
I installed it 5 times. It still gave the same error every time!
 
Old 07-30-2003, 04:16 PM   #7
ksgill
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Toronto, Canada
Distribution: Ubuntu Jaunty (9.04)
Posts: 1,044

Rep: Reputation: 45
what kind of a machine are u installing it on?
 
Old 07-30-2003, 04:17 PM   #8
aaa
Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: VA
Distribution: Slack 10.1
Posts: 2,194

Rep: Reputation: 46
So it's probably either an problem with your hardware or a problem with your cd (assuming that you're installing properly).
Did you try another cd? Another distribution? Maybe try your cd on another computer?
 
Old 07-30-2003, 04:21 PM   #9
dcdjservices
Member
 
Registered: Jul 2003
Posts: 48

Original Poster
Rep: Reputation: 15
This is my only computer that I have besides my laptop which is for school! I do think there is some hardware issue since most info I've looked up says that It has to do with the video card. Do you know what to do? If you could IM me with yahoo, we could figure this out faster. My IM Address is: totally_cool2003. By this, we could discuss this matter faster and figure a solution at a faster rate.
 
Old 07-30-2003, 04:26 PM   #10
ksgill
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Toronto, Canada
Distribution: Ubuntu Jaunty (9.04)
Posts: 1,044

Rep: Reputation: 45
The only advise I can give you is to try a different distribution..Mandrake for instance. Also, I suggest you check their supported hardware list before you waste your time.
 
Old 07-30-2003, 04:27 PM   #11
dcdjservices
Member
 
Registered: Jul 2003
Posts: 48

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Jatt_Thugz
I am putting it on a Gateway EV700. I do not know what it exactly has but it is compadible with Win 95, 98, ME, 2000 and pro, and Win XP. But, for some reason it does not want to work with Linux Redhat 8.
 
Old 07-30-2003, 04:35 PM   #12
dcdjservices
Member
 
Registered: Jul 2003
Posts: 48

Original Poster
Rep: Reputation: 15
What should I do? I have heard tons of good things about Redhat 8 but I don't hear that much about Mandrake. I need Linux for a web server to host domains and I just want to set them up the easiest way possible. I really would like to get Redhat 8 working but I guess if I have to, I'll go to Mandrake. Also, what do you think is the best place to get the files for Mandrake. I barrowed the Linux Redhat 8 disk from a friend. I just want to know where to find it if I can't get Redhat working.
 
Old 07-30-2003, 04:36 PM   #13
aaa
Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: VA
Distribution: Slack 10.1
Posts: 2,194

Rep: Reputation: 46
I don't think it's a video problem. Otherwise how would the install (which I think uses X) work? It is probably a problem with the cd. Try a minimal install and see if that works. Or, download a little linux on disk and see if that works.
 
Old 07-30-2003, 04:36 PM   #14
ksgill
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Toronto, Canada
Distribution: Ubuntu Jaunty (9.04)
Posts: 1,044

Rep: Reputation: 45
Gateway EV700 is a monitor
http://www.saveateagle.com/gatev17colmo.html and tells nothing about your computers specifications example processor, mobo..etc > do you have high speed internet? If you do than just download mandrake 9.1 cd #1, it will not take you long and you can try installing that on your pc and see if it boots or not...
 
Old 07-30-2003, 04:38 PM   #15
aaa
Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: VA
Distribution: Slack 10.1
Posts: 2,194

Rep: Reputation: 46
If you have highspeed internet or lots of patience you can download another distro. Maybe you can do it at some internet cafe.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP! Redhat 7.3 stops loading?!? carlindenver Linux - Software 1 05-17-2005 10:59 PM
RH7.3 stops loading!?! carlindenver Linux - Newbie 1 05-17-2005 09:51 PM
WinME side not loading in a RedHat 9 dual boot system. calkel2 Linux - Newbie 8 05-20-2004 03:31 PM
redhat boot stops slackware from loading teona Linux - Newbie 1 12-07-2003 11:01 AM
redhat linux 9.0 stops booting neel_mlb Linux - Software 1 08-14-2003 11:42 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:58 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration