LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-02-2013, 10:55 AM   #1
Deweylovem
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2008
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Linux puppy internet connection fails


I have installed puppy 3.01 on a partition and xp on another partition on my old Dell OptiPlex gx1 pc. Grub is on the hard drive and I can boot to either OS. I have a hard wired connection from my Linksys router. I can connect to the internet in xp, but when trying to connect in puppy I get red and gray flashes and then a timeout. I have entered all the correct info in the connection wizard. It says my connections tests OK.I don't know what else to try. I was going to post an attachment of my ifconfig -a status, but the rules say I am not allowed.
 
Old 10-02-2013, 11:07 AM   #2
rokytnji
Senior Member
 
Registered: Mar 2008
Location: Waaaaay out West Texas
Distribution: AntiX 15 , ChromeOS
Posts: 4,916
Blog Entries: 19

Rep: Reputation: 2133Reputation: 2133Reputation: 2133Reputation: 2133Reputation: 2133Reputation: 2133Reputation: 2133Reputation: 2133Reputation: 2133Reputation: 2133Reputation: 2133
Quote:
I was going to post an attachment of my ifconfig -a status,
Just copy and paste into next post inbetween code tags which are the # in the toolbar in advanced reply.

You might get better responces and help though at http://www.murga-linux.com/puppy/ind...05d0ebeb5e4aa9

Good luck.
 
Old 10-02-2013, 12:06 PM   #3
DavidMcCann
Senior Member
 
Registered: Jul 2006
Location: London
Distribution: CentOS, Salix
Posts: 4,264

Rep: Reputation: 1246Reputation: 1246Reputation: 1246Reputation: 1246Reputation: 1246Reputation: 1246Reputation: 1246Reputation: 1246Reputation: 1246
If you're using DHCP, you could try setting static addressing instead. Some distros dislike my router and that satisfies them, although I have no idea why!
 
Old 10-03-2013, 03:15 PM   #4
Deweylovem
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2008
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I now have it working with sea monkey. Thanks for your help.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issues with Internet Connection on Puppy 4.2 adamnew123456 Puppy 2 11-01-2009 07:17 AM
Lost internet connection on puppy linux 4.1.2 emman Linux - Newbie 4 05-02-2009 09:11 AM
Puppy /XP Internet connection Patlinquo Linux - Newbie 5 12-05-2007 07:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:06 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration