LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-31-2013, 05:14 AM   #1
rabah200830
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2013
Distribution: Ubuntu 13.10
Posts: 6

Rep: Reputation: Disabled
Linux freeze many times


Hi
I got a problem with my Ubuntu Secure 64 bits 13.10. For example yesterday it frozen 5 times. I tried Magic commands but it not working too so I was obliged to power off my PC. So how to know the cause. I was surprised I think its first I see a Linux system freeze!

Thanks

Last edited by rabah200830; 10-31-2013 at 10:00 AM.
 
Old 10-31-2013, 06:34 AM   #2
ntu929
Member
 
Registered: Jun 2010
Location: India
Distribution: Ubuntu
Posts: 128

Rep: Reputation: 4
Describe in detail

Hi,

Please provide the following information to help you better:-

1. When do you face this problem (at start up), at boot time.
2. What is the details of your computer's processor, (Scure 64 bits is intended only for ARM processors).
3. Provide complete result of the following commands.:-
i.dmesg|less

Another thing check if your network (internet) is running fine. Is the driver working fine ?

ntu929


Quote:
Originally Posted by rabah200830 View Post
Hi
I got a problem with my Ubuntu Scure 64 bits 13.10. For example yesterday it frozen 5 times. I tried Magic commands but it not working too so I was obliged to power off my PC. So how to know the cause. I was surprised I think its first I see a Linux system freeze!

Thanks
 
Old 10-31-2013, 07:40 AM   #3
rabah200830
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2013
Distribution: Ubuntu 13.10
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thanks for the reply. It freeze randomly. I don't know if it's Firefox because when it freeze Firefox is open. I have the last version. I don't have ARM processor (I have an Intel). I installed this version because the others won't to install (Windows 8 EFI I think ). I forgot to add, I installed Gnome shell 3. For the command dmesg|less I can't test right now. I will provide the result later.

The result is here : http://pastebin.com/Jp1TyyLq

I think it's bug they talk about it here : https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...r/+bug/1184451

Last edited by rabah200830; 10-31-2013 at 10:26 AM.
 
Old 11-02-2013, 01:38 AM   #4
ntu929
Member
 
Registered: Jun 2010
Location: India
Distribution: Ubuntu
Posts: 128

Rep: Reputation: 4
Wait for the bug to solved. When it gets resolved, update the o.s. or download & install the patch for this bug. i had a similar problem(relating to wifi driver)& it got solved with updating the o.s.

Rest is upto the guru, senior members here to comment.

forgive typos sending from mobile.

ntu929.

Quote:
Originally Posted by rabah200830 View Post
I think it's bug they talk about it here : https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...r/+bug/1184451
 
Old 11-09-2013, 08:46 PM   #5
rabah200830
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2013
Distribution: Ubuntu 13.10
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I have returned to 13.04 and no problem!
 
Old 11-09-2013, 10:33 PM   #6
ntu929
Member
 
Registered: Jun 2010
Location: India
Distribution: Ubuntu
Posts: 128

Rep: Reputation: 4
mark this thread

Quote:
Originally Posted by rabah200830 View Post
I have returned to 13.04 and no problem!
please mark this thread as solved.This will help us.
 
  


Reply

Tags
freeze


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I have installed two times LINUX-5 but my earlier instaled LINUX-5 is not opening. Gautam Adhikari Linux - Newbie 3 01-31-2009 12:09 PM
Freeze of freeze on first boot compaq v6305nr distro: fedora core 7 schezel2000 Linux - Hardware 0 10-18-2007 11:01 AM
System hangs; Atheros Madwifi-ping times out every 15/16 times james 456 Linux - Networking 0 01-12-2006 07:55 PM
Linux startup times TheOneAndOnlySM Linux - Newbie 13 09-09-2003 10:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:07 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration