LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-10-2003, 05:56 PM   #16
csmunuku
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0

skyline I am trying to do the same but that

/sbin/lilo is not running. I donno why.
I changed the lilo.conf.anaconda file as lilo.conf file
then I saved it and am trying to run it using
/sbin/lilo it isn't running.

Do you think this is a problem as the system is using
grub.conf instead of lilo.conf. I am not sure myself.
I installed this one so many times that I don't remember exactly whether I used lilo or grub for installation. Can you help me on that. How can I know which is the file my system is using.

If it is lilo then let me know what to do. I have already changed
boot = /dev/hda now how do I run /sbin/lilo

Thankyou very very much
Best regards
Chan
 
Old 08-10-2003, 06:09 PM   #17
Skyline
Senior Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: Debian/other
Posts: 2,104

Rep: Reputation: 45
Can you post the contents of lilo.conf? - to get them

Open a command line Terminal

Then type:

su

<Press enter>

Then type your Root password

<Press enter>

then type

kedit /etc/lilo.conf

if kedit is not on RH8 then try

kwrite /etc/lilo.conf
 
Old 08-17-2003, 09:51 AM   #18
harpreet
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
guys i haveing a similiar problem as chan .....i cant find my lilo.conf ...i didnt install lilo on mbr as i want to use ntldr so my lilo is in /boot i think that should work fine ....while insatlling linux i wansnt able to run my second RH7.2 cd coz the installer kept saying not a linux cd ...so i used only one cd ...what i on my directory structure when i boot with in the rescue mode ....makes me belive that linux is installed on my hard disk ....may be with some rpms missing ...once i have my linux running i can install em latter ....so plese all u knowlegebale guys help me to get an answer to my problem ....should i reinstall linux ....please i dont want to do it agian .......thanx in avance
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
decent dual booting tutorial for a windowsXP/linux machine dr_zayus69 Linux - General 5 01-26-2005 09:28 AM
WindowsXP duel boot with SuSe Linux, SuSe linux not booting? x32825 Linux - Newbie 4 10-12-2004 05:26 PM
Dual booting WindowsXP and Gentoo - HOW??? black hole sun General 5 08-09-2004 02:45 PM
Redhat 8 Booting options ?? rahulrasal Linux - Software 1 09-09-2003 01:45 PM
Dual Booting Redhat 8.0 and WindowsXP Paul Lumagbas Linux - Newbie 3 03-11-2003 12:41 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:17 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration