LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-15-2004, 01:07 AM   #1
RadiantBANE
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Limewire problems when going from dial up to ethernet???


I'm trying out Limewire a p2p client that worked great under dialup 56k now I'm back and school and I'm on the ethernet and it's not connecting to the network. The browsers and everything else that uses the net is working, just not this software. It's Limewire 3.6.15 the free version, not PRO. I'm running rh9. Any help is appreciated.
 
Old 01-16-2004, 11:16 AM   #2
Rounan
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Ontario
Distribution: Ubuntu, Gentoo, Debian
Posts: 416

Rep: Reputation: 30
This sounds like a firewall issue.

Limewire and other P2P clients use separate ports from browsers and the like, which are on port 80.

You say you're back at school - are you on a campus network? If so, then you're up the creek, my friend. School networks often block these ports specifically to stop filesharing. Find another client that the uni sysadmins don't know about, or browse your local network for shares - high speeds and other people have a lot of stuff!

If you have access to your router, you need to set up port forwarding. Figure out which ports LimeWire is trying to use (should be in the preferences, or the online documentation) and have the router forward those ports to your machine - you'll need a static IP for that, post back here if you don't know how to do that. Or google and find out yourself - that's how we learn! :P

Let me know if you run into problems,
--Rounan
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Limewire Problems... Sabriel Dyrim Linux - Software 1 11-24-2005 12:14 AM
running a dial-up and null ethernet connection on the same pcmcia card arpetterborg Linux - Networking 0 03-25-2005 12:10 AM
A probleam about wireless ethernet card used PPPOE protocol dial-up connected interne yjftwo Linux - Wireless Networking 5 11-25-2004 05:02 AM
Limewire/Java problems jasonhouse0190 Linux - Software 1 11-19-2004 07:27 AM
Limewire install problems? Viper168 Linux - Software 2 11-18-2003 04:18 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:10 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration