LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-28-2012, 11:35 PM   #1
Nymn
LQ Newbie
 
Registered: May 2011
Location: Right over there.
Distribution: Mint 14 KDE
Posts: 24

Rep: Reputation: 0
LILO not starting dual boot


I have an older PC that I've been running the Win8 preview on and decided to add another drive so I could test out some other Linux OSes. I installed Vector Linux 7 and set LILO to boot from sda1 (the master drive) but now nothing happens. I turn on the PC and it just gets to a blinking cursor and no further.
It's always been my understanding that the primary master drive is where you should save it to. Is that not right?
 
Old 03-28-2012, 11:57 PM   #2
onebuck
Moderator
 
Registered: Jan 2005
Location: Midwest USA, Central Illinois
Distribution: SlackwareŽ
Posts: 12,603
Blog Entries: 25

Rep: Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981
Member response

Hi,

Notice the boot below;
Code:
# LILO configuration file
# generated by 'liloconfig'
#
# Start LILO global section
# Append any additional kernel parameters:
append="noapic vt.default_utf8=0"
boot = /dev/sda
lba32
compact
# Boot BMP Image.
If you are chain loading then the partition could be used for another loader on your drive(sda1) assuming you wrote to the 'MBR' with a bootloader on '/dev/sda'.

I suggest that you do a 'man lilo' & 'man lilo.conf'. Your stanza information for each image will define the device parameters.
 
Old 03-29-2012, 12:44 AM   #3
jschiwal
LQ Guru
 
Registered: Aug 2001
Location: Fargo, ND
Distribution: SuSE AMD64
Posts: 15,733

Rep: Reputation: 671Reputation: 671Reputation: 671Reputation: 671Reputation: 671Reputation: 671
Adding a new drive may have resulted in the BIOS changing the boot order. Try using the QUICK Boot menu and select different partitions. I had an old HP desktop were which drive was hd0 changed after boot than what grub considered hd0 during the initial boot. This made it impossible to update grub. The solution was to edit the /boot/devices.map file so the correct drive's MBR would be updated.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dual Boot: Linux Boot Problems with LILO on Mandrake 10.0 verity Linux - General 7 10-13-2006 05:48 AM
Installing dual Boot 98/Linux - WONT 'LILO' Dual Boot !? L1nux3d Linux - Laptop and Netbook 15 02-11-2006 06:36 AM
Need dual boot help...LILO..Winxp wont boot Scrag Linux - Hardware 2 09-01-2004 01:26 AM
Lilo lost, Install disk failing to restore Lilo on dual boot? Dobie Linux - Newbie 2 05-05-2004 06:00 PM
Dual Boot, Lilo Nikta Linux - Software 1 11-28-2001 09:08 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:11 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration