LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   Lilo NOT booting Slackware (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/lilo-not-booting-slackware-486752/)

dmcbeing 09-25-2006 05:41 AM

Lilo NOT booting Slackware
 
I have slackware and windows dual booting on my machine for a week and some more.I had as default windows and secondary linux.So i wanted to make linux a primary.So i did that through control center and boot options.After i rebooted a third option had appeared "sda1".Anyway i chose linux and it started booting linux.But after mounting hdc (cdrom) it say's "vfs cant mount unknown block '801' (8,1)"
and then something that the root = is wrong.
So i checked lilo.conf and found out that root was /dev/sda1 then i changed it to /dev/sda1/root but still nothing so now i cant boot my linux!Windows load ok and the sda1 option dows nothing.
So now what?
If it was windows i would format but i think linux can do better than that :P.

Please reply!
Thanks in advance :).

dmcbeing 09-25-2006 05:43 AM

Oh my disk is sata and i have writen lilo on the root of the linux partition.

rowancompsciguy 09-25-2006 07:58 AM

Can we see a copy of your lilo.conf file?

dmcbeing 09-25-2006 08:28 AM

well i cant acceses my linux partiton to copy my lilo.conf file :|
Ho could i?
i tried trhou a lice cd kubuntu but for some weird reason cant copy anything to the usb even as root :S


All times are GMT -5. The time now is 12:12 AM.