LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-05-2004, 04:07 PM   #1
malim
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2004
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Lilo and Grub don't want to boot Mandrake


Hello. I am a new user. I was installing mandrake 10. Everything was great. For bootloader i put on MBR. After installation when i tried to load. i got this on my screen "0101010101010101010 etc"
I didn't know what to do. I tried to install boot on floppy but Lilo had problem with installing. Just didn't install. I chose grub then. So Grub has been installed on floppy. And when i reboot computer and i insret floppy it says "Grub Hard Disk Error". From the last error i thought somehting with my new Hard Drive. When i used Acronis Disk Director suite to cut partition out for MAndrake. I chose 7 gb and ext2. Thatt didn't solve the problem. Also i tried ext3 that didn't help either.

Please help me. I really want to know Mandrake.
Thank you.
 
Old 10-05-2004, 04:28 PM   #2
pongmaster
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: London, England
Distribution: Mandrake 10.1
Posts: 300

Rep: Reputation: 30
That lilo 0101 error usually occurs when you're trying to boot your system from either the wrong hard drive (if you've got more than one) or the hard drive where you installd lilo to isn't in the BIOS list of devices to check for a boot file.
To recover lilo, insert the Mandrake install CD 1 and when you get the welcome screen press F1. At the boot prompt type: rescue and follow the screens through to reinstall the bootloader. If you want lilo on the MBR then choose that option. When you're done, make sure you go back into your BIOS and change your boot list to include the primary master drive, which is usually HD0.
 
Old 10-05-2004, 05:11 PM   #3
malim
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2004
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I am going to try that. So where do i put my second hard drive on Primary Slave ???
 
Old 10-05-2004, 05:48 PM   #4
malim
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2004
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
pongmaster
Yeahhhh...Thank you sooooo much!!
It works...

THANK YOUU.....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
lilo and grub won't boot winXP mshahwan Linux - Software 2 10-21-2004 08:57 PM
Boot issues with GRUB and LILO evilregis Linux - General 1 05-16-2004 10:28 PM
Mandrake boot options GRUB and LILO question LooseCanon Mandriva 2 09-21-2003 07:30 PM
no LILO, no GRUB, NO BOOT !!! mioche Linux - Newbie 4 08-25-2003 06:55 AM
can linux boot without lilo or grub? murshed Linux - General 13 06-01-2002 06:39 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:13 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration