LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-13-2005, 02:22 PM   #1
phaedrus
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
lilo


i have Lilo 22.5.9 (Slackware 10.0) and attempted modifying the rather boring looking screen with EnterTheLinux. After editing the etc/lilo.conf file and rebooting several times, i have failed so far- all i get is the same ol red lilo default screen.Here's my lilo.conf-

# LILO configuration file
# generated by 'liloconfig'
#
# Start LILO global section
boot = /dev/hda
#message = boot_message.txt
prompt
timeout = 1200

map = /boot/map-bmp
install = /boot/boot-bmp.b
bitmap = /boot/handy_128.bmp
bmp-colors = 38,68,53,112,38,25
bmp-table = 114p,347p,2,7
bmp-timer = 470p,336p,25,0,11

# Override dangerous defaults that rewrite the partition table:
change-rules
reset
# VESA framebuffer console @ 1024x768x256
vga = 773
# Normal VGA console
# vga = normal
# VESA framebuffer console @ 1024x768x64k
# vga=791
# VESA framebuffer console @ 1024x768x32k
# vga=790
# VESA framebuffer console @ 1024x768x256
# vga=773
# VESA framebuffer console @ 800x600x64k
# vga=788
# VESA framebuffer console @ 800x600x32k
# vga=787
# VESA framebuffer console @ 800x600x256
# vga=771
# VESA framebuffer console @ 640x480x64k
# vga=785
# VESA framebuffer console @ 640x480x32k
# vga=784
# VESA framebuffer console @ 640x480x256
# vga=769
# End LILO global section
# Windows bootable partition config begins
other = /dev/hda1
label = Windows
table = /dev/hda
# Windows bootable partition config ends
# Linux bootable partition config begins
image = /boot/vmlinuz
root = /dev/hda3
label = Linux
read-only
# Linux bootable partition config ends


Btw, as far as i see it, i don't have the 'map-bmp' and the 'boot-bmp.b ' in my /boot .Now where did i go wrong?
 
Old 04-13-2005, 02:32 PM   #2
Thoreau
Senior Member
 
Registered: May 2003
Location: /var/log/cabin
Distribution: All
Posts: 1,167

Rep: Reputation: 45
You may want to give this a shot. I always had to mkinitrd to add a pic to it, but perhaps slackware just needs a certain sized image file. In any case, this will put some pretty kickin themes on LILO if you so wished.

http://www.bootsplash.org/
 
Old 04-13-2005, 03:00 PM   #3
phaedrus
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thank you for the prompt reply But i would like to solve this particular problem first.Thanks again.
 
Old 04-13-2005, 03:28 PM   #4
comprookie2000
Gentoo Developer
 
Registered: Feb 2004
Location: Fort Lauderdale FL.
Distribution: Gentoo
Posts: 3,291
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 56
When you run lilo or /sbin/lilo from root what happens?
 
Old 04-13-2005, 04:25 PM   #5
phaedrus
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thank you, comprookie2000.Thank you! you're the man /girl/IT! hmm...why didn't they mention this anywhere..i wonder..
 
Old 04-13-2005, 05:16 PM   #6
comprookie2000
Gentoo Developer
 
Registered: Feb 2004
Location: Fort Lauderdale FL.
Distribution: Gentoo
Posts: 3,291
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 56
Your not the first to not know or like me forget to do it.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Switching from grub to lilo, messed up Lilo.conf, rescuing via Knoppix. SonicGT Debian 2 08-21-2005 01:15 PM
Upgraded kernel, lilo.conf, didn't run /sbin/lilo dtashima Linux - Newbie 4 10-18-2004 11:21 AM
Lilo lost, Install disk failing to restore Lilo on dual boot? Dobie Linux - Newbie 2 05-05-2004 05:00 PM
new kernel causes lilo crash; /sbin/lilo = Warning: device 0x0305 exceeds 1024 cylind dandysf Linux - Software 0 08-26-2003 04:50 PM
Made a bootdisk with RedHat 7.1 to boot: Gave me SYSLINUX, not LILO:Want to use LILO Colonel Panic Linux - Software 0 08-17-2001 06:21 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:59 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration