LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-01-2014, 03:38 AM   #1
sachin.davra
Member
 
Registered: Jul 2013
Posts: 213

Rep: Reputation: Disabled
LDAP issue


Hi guys,

I have CentOS6 x86_64. I have installed 389 ldap service in two desktops but all clients point to one ldap only say A. when client computers get restarted it is not able to login using ldap authentication for single user only(who uses that machine). I restart nscd and nslcd service also but of no use. when i change ldap IP in "authconfig-tui" to point client to B ldap server then that user is able to login. Again i change ldap client machine IP to point ldap as A. then it works fine. Could any one help in this case. when i change ldap client ip in "authconfig-tui" then it also restarts "nscd & nslcd" service.
 
Old 08-02-2014, 10:21 PM   #2
btmiller
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: In the DC 'burbs
Distribution: Arch, Scientific Linux, Debian, Ubuntu
Posts: 4,275

Rep: Reputation: 370Reputation: 370Reputation: 370Reputation: 370
That's a strange one. My experience is with OpenLDAP, not 389DS. Are you using SSL? I've seen things like this happen when a client can't negotiate a connection to one server and keeps trying rather than failing over to the back-up server. Have you looked at the logs on both the client and server side to see if this is happening? If you do a "ldapsearch -x" from the client, are you able to enumerate the LDAP directory?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird LDAP issue masdtaylor Linux - Server 3 02-20-2013 08:47 AM
LDAP issue....? redhat70 Linux - Server 1 10-15-2012 03:10 AM
[SOLVED] LDAP Useradd Issue jeewiz Linux - Server 2 11-10-2011 02:10 PM
LDAP Server Issue manojuknair Linux - Server 1 06-05-2011 11:55 AM
Need Help, LDAP + BDB issue wslyhbb Linux - Software 7 04-25-2006 09:23 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:48 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration