LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-02-2003, 07:28 PM   #1
cpt.anarchy
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 21

Rep: Reputation: 15
Unhappy last try at my pppoe pcmcia card b4 i go back to m$


Hey,
I installed linux (Mandrake 9.1) on my Compaq Armada E500. I got everything working except the network card. I'm new to linux and need somebody to walk me through the process of configuring my card.

My ISP uses pppoe and I've downloaded access manager type stuff (start/statue/stop pppoe shell scripts and a few pppoe exes) from the isp but otherwise they don't provide any tech support for linux.

The link is:
ftp://download.sympatico.ca/hse/linux/

They do have a readme but I'm sad to say it's a bit over my head...

The deal is the network card is hooked up to an external ADSL modem which is then hooked into the wall...no router or anything and the IP/gateway are assigned by the server.


The card is a Xircom RealPort RBE-100 10-100 PCMCIA CardBus.
It says on sourceforge that the card is supported with the xircom_tulip_cb drivers.


Ifconfig eth0 shows:
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:10:A4:B6:13:EC
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:100
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)
Interrupt:11 Base address:0x4400

Please help!!! This is driving me nuts, I'm so close yet so far
Thanks!
 
Old 11-03-2003, 07:32 PM   #2
cpt.anarchy
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 15
sorry i know there aren't really specific questions, because im totally fucking lost now. I mean I know others who use my isp and distro and got it working fine without downloading anything....I guess it's just my cheap crappy xircom card...but I know it should work, somebody almost got it working with me except they only knew how to set it up using dhcp so it obviously didn't work.......please help!! I've had no internet on the laptop for a month.
I'm formatting as soon as i find a copy of windows.

Last edited by cpt.anarchy; 11-03-2003 at 07:47 PM.
 
Old 11-03-2003, 08:06 PM   #3
fideli
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Mississauga
Distribution: arch linux
Posts: 51

Rep: Reputation: 15
i use sympatico as well. i didn't get any software from the isp, though. I went out and got my own pppoe program. look at this thread.

http://www.linuxquestions.org/questi...hreadid=111861

your eth0 seems to be working, at least it matches what i have .

Good luck!
 
Old 11-03-2003, 08:40 PM   #4
cpt.anarchy
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 15
thanks for the reply.
I'm not sure if that's gona do it or not, but regardless i can't even get that working. I dled rp-pppoe-3.5-1.src.rpm and typed in the first command as root (rpm --rebuild rp-pppoe-3.5-1.src.rpm) and it said no such file or directory. ....arg

Last edited by cpt.anarchy; 11-03-2003 at 08:59 PM.
 
Old 11-04-2003, 10:43 AM   #5
fideli
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Mississauga
Distribution: arch linux
Posts: 51

Rep: Reputation: 15
hmm, i wonder. i just got the source tar.gz file, so i'm not familiar with rpms at all
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
386 + ISA-PCMCIA adapter + PCMCIA Ralink wifi card v6sa Linux - Newbie 0 05-19-2005 01:42 PM
PPPoE with Wireless card kule Slackware 7 10-09-2004 06:40 PM
Internal DSL Card with pppoe ThePreacherMan Linux - Networking 0 05-26-2004 07:22 AM
pcmcia card and pppoe cpt.anarchy Linux - Newbie 1 10-29-2003 12:56 AM
Insert scsi pcmcia card kills existing ethernet card lgetsche Linux - Hardware 0 11-12-2002 05:16 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:42 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration