LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-26-2014, 08:36 AM   #1
prasanth.george
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Location: bangalore
Distribution: rhel,ubuntu,centos
Posts: 27

Rep: Reputation: 0
Lan messneger notw orking properly in ubuntu 12.04 and 14.04 lts


Hi all,

we have linux mac and winodws setup here and we put lan messenger in all .its working perfectly with windows , mac and even with ubuntu 10.10......
but in ubuntu 12.04 and 14.04 lts it got installed.but problem is that if we close lan messenger in 12.04 and 14.04 its not visible in system tray [if we close the messenger in ubuntu 10.10, mac and windows it is visible in system tray ,if we click that icon in system tray ,messgenger ui will again chow in desktop ] ...but is is running in backgrond .anybody can send text and just reply to that...we cant send a new messaage.....

hope i given required details....and u can ask if i forgot to mention any details or am i not clear with the problem.
Please anybody can help me ...will be really helpful

http://lanmsngr.sourceforge.net/
 
Old 05-27-2014, 10:03 AM   #2
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 17,921

Rep: Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690
Quote:
Originally Posted by prasanth.george View Post
Hi all,
we have linux mac and winodws setup here and we put lan messenger in all .its working perfectly with windows , mac and even with ubuntu 10.10......
but in ubuntu 12.04 and 14.04 lts it got installed.but problem is that if we close lan messenger in 12.04 and 14.04 its not visible in system tray [if we close the messenger in ubuntu 10.10, mac and windows it is visible in system tray ,if we click that icon in system tray ,messgenger ui will again chow in desktop ] ...but is is running in backgrond .anybody can send text and just reply to that...we cant send a new messaage.....

hope i given required details....and u can ask if i forgot to mention any details or am i not clear with the problem. Please anybody can help me ...will be really helpful
You don't say what desktop GUI you're using, but it's either one of two things: the system tray is hiding some icons (easily done in Linux), and if you click the arrow in the systray, it'll 'expand' to show what's hidden. You can also right-click on the systray, and change settings for visible apps there. The other cause could be the app is set up that way...have you gone through the settings on the app, to change it's behavior?
 
Old 05-28-2014, 02:04 AM   #3
prasanth.george
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Location: bangalore
Distribution: rhel,ubuntu,centos
Posts: 27

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by TB0ne View Post
You don't say what desktop GUI you're using, but it's either one of two things: the system tray is hiding some icons (easily done in Linux), and if you click the arrow in the systray, it'll 'expand' to show what's hidden. You can also right-click on the systray, and change settings for visible apps there. The other cause could be the app is set up that way...have you gone through the settings on the app, to change it's behavior?

i attached screenshot of my desktop [ubuntu 14.04 lts] ...in that right hand side top nearby date and time ,lan messenger icon should be shown as it already running in backgound.but it is showing in ubuntu 10.10 old version.

you can even see left side launcher lan messenger icon as it is minimized [left side 3rd icon from down , blue and green rectangle with circle above).

hope am i clear.......

thanks
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ubuntu-12.04-dsesktop.jpg
Views:	67
Size:	134.2 KB
ID:	15618  
 
Old 05-28-2014, 09:18 AM   #4
TroN-0074
Senior Member
 
Registered: Dec 2011
Location: Michigan USA
Distribution: OpenSUSE 13.2 64bit-Gnome on ASUS U52F
Posts: 1,444

Rep: Reputation: 340Reputation: 340Reputation: 340Reputation: 340
Sometimes if you click on that little envelope next to the sound on the notification area works.
 
Old 05-28-2014, 01:24 PM   #5
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 17,921

Rep: Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690
Quote:
Originally Posted by prasanth.george View Post
i attached screenshot of my desktop [ubuntu 14.04 lts] ...in that right hand side top nearby date and time ,lan messenger icon should be shown as it already running in backgound.but it is showing in ubuntu 10.10 old version.

you can even see left side launcher lan messenger icon as it is minimized [left side 3rd icon from down , blue and green rectangle with circle above).
hope am i clear.......
Did you read/understand what I posted previously???
  • Did you check the systray settings, to select what was visible?
  • Did you click on the systray, to see if the icons showed up?
  • Did you check the settings on the app itself, to see how it was configured??
We understood perfectly what you asked, and you were given possible solutions...you don't acknowledge that you got those suggestions, tried them, or what the results of your efforts were. All you did was post a screen shot.
 
Old 05-29-2014, 02:59 AM   #6
prasanth.george
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Location: bangalore
Distribution: rhel,ubuntu,centos
Posts: 27

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by TB0ne View Post
Did you read/understand what I posted previously???
  • Did you check the systray settings, to select what was visible?
  • Did you click on the systray, to see if the icons showed up?
  • Did you check the settings on the app itself, to see how it was configured??
We understood perfectly what you asked, and you were given possible solutions...you don't acknowledge that you got those suggestions, tried them, or what the results of your efforts were. All you did was post a screen shot.
thanks for the help.
Actually i forgot to tell u there is no the arrow in the systray to show what's hidden like windows.like that right-click on the systray is also not there...app settings i tried ..no luck
 
Old 05-29-2014, 10:21 AM   #7
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 17,921

Rep: Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690
Quote:
Originally Posted by prasanth.george View Post
thanks for the help.
Actually i forgot to tell u there is no the arrow in the systray to show what's hidden like windows.like that right-click on the systray is also not there...app settings i tried ..no luck
Spell out your words. And have you looked at the BOTTOM activity bar that comes up? Certain applications (Dropbox, HPLIP, etc.), show up there, not in the 'default' systray at the top.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installed wifi on my computers (2 x Ubuntu 12.04 LTS) - works great - lost LAN!! deim412 Linux - Newbie 2 06-28-2013 08:34 AM
LXer: Ubuntu 12.04 LTS KVM Virtualization Battles 8.04.4, 10.04.4 LTS LXer Syndicated Linux News 0 04-09-2012 12:40 PM
How to configure LAN and Dial up Connection in Ubuntu 8.04 LTS sethawn Linux - Newbie 14 08-22-2008 03:16 AM
LXer: I update Ubuntu 6.06 LTS and 8.04 LTS ... one has SSH issues, one does not LXer Syndicated Linux News 0 05-20-2008 08:30 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:38 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration