LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-19-2002, 03:01 AM   #1
OrsonMork
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2002
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Konqueror will not run


Hi, I am running Red Hat 7.2 on a Intel P3, 550Mhz. I installed only a few days ago, and have been initially playing around in Gnome and all seems to work fine. Today I decided to try KDE for a change and I have hit a problem.

When I try to open Konqueror to navigate the file system, the icon appears in the bar at the bottom of the screen, and my pointer flashes as if it's doing something, but nothing happens. After about 30 seconds the icon on the bottom bar vanishes and it acts like I nothing has happened.

I tried looking at the permissions for Konqueror, and I noticed that the Exec check box is unchecked for all three user types. However, I also noticed these same persmissions for other programs on the bar which open up fine. So maybe this is nothing.

It's probably something pretty simple and obvious, but my Linux knowledge is limited, and I couldn't find other postings related to this issue. Nautilus under Gnome runs fine.

Also, some games that came bundled with Red Hat 7.2 (such as Chromium) run incredibly slowly on my system under both Gnome and KDE. As I can get pretty resource intensive games to run under Windows with no lag I figure it's probably not my hardware. Are there some settings I've missed that will increase performance under Red Hat?
Thanks.
 
Old 04-19-2002, 03:53 AM   #2
5amYan
Member
 
Registered: Apr 2002
Location: The District
Distribution: FreeBSD, OBSD maybe Gentoo and Winblech XP
Posts: 291

Rep: Reputation: 30
Same problem

Sound s the same as a
Post by lejakl

the same set of workstations also had a problem with gnome panels crashing.

Last edited by 5amYan; 04-19-2002 at 03:56 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Konqueror won't run after digital camera is plugged in - Help! justintime32 Mandriva 1 02-27-2005 12:25 AM
File Manager and Konqueror won't run S3ct0r Debian 2 05-29-2004 01:09 PM
Permission run konqueror as root in KDE lynxgogo Linux - Software 6 12-13-2003 03:27 PM
can't run a script script from icon in konqueror scottsteibel Linux - Software 1 08-02-2003 08:59 PM
Java applets run fine in Konqueror, but won't run in MS IE. OAnimal Linux - Software 7 12-04-2002 07:32 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:15 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration