LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-23-2005, 06:22 AM   #1
infantpenguin
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Distribution: debian
Posts: 26

Rep: Reputation: 15
Konquerer problem: what is qpixmap?


Hello, sometimes Konqueror doesn't work when I double click on something. It just spins the hour glass. So then I put it into the ole consule and this is what it said:
[root@localhost cdrom]# konqueror
Link points to "/tmp/ksocket-root"
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
Link points to "/tmp/kde-root"
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
kbuildsycoca running...
Link points to "/var/tmp/kdecache-root"

Problem is, I don't know what to do from here. Can anyone help?

thankyou
 
Old 03-23-2005, 06:25 AM   #2
__J
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Distribution: Slackware, ROCK
Posts: 1,973

Rep: Reputation: 46
Re: Konquerer problem: what is qpixmap?

Quote:
Originally posted by infantpenguin
Hello, sometimes Konqueror doesn't work when I double click on something. It just spins the hour glass. So then I put it into the ole consule and this is what it said:
[root@localhost cdrom]# konqueror
Link points to "/tmp/ksocket-root"
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
Link points to "/tmp/kde-root"
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
kbuildsycoca running...
Link points to "/var/tmp/kdecache-root"

Problem is, I don't know what to do from here. Can anyone help?

thankyou
that's normal if you start it outside of the kde environment, it'll still work the same. give more info on the actual problem ( what are you trying to run when double clicking?)
 
Old 03-23-2005, 06:30 AM   #3
infantpenguin
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Distribution: debian
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
...

I am trying to run the program in Mandrake that will open folders on the desktop to see what is inside. I think the equivalent is explorer or some such nonsense in MSW. Usually I have no problems. But sometimes (i think on some boots) it simply doesn't work. I am not sure of the pattern and it is a bit frustrating.
 
Old 03-23-2005, 06:35 AM   #4
__J
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Distribution: Slackware, ROCK
Posts: 1,973

Rep: Reputation: 46
what version of kde do you have installed?

( if you don't know, do this in a console/terminal:

Code:
kde-config --version
 
Old 03-23-2005, 06:42 AM   #5
infantpenguin
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Distribution: debian
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
......

Here is what the console gave me:
Qt: 3.3.3
KDE: 3.2.3
kde-config: 1.0
 
Old 03-23-2005, 06:48 AM   #6
__J
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Distribution: Slackware, ROCK
Posts: 1,973

Rep: Reputation: 46
dunno, it's hard to say. I remember I used to have this problem occasionally, but that was back in the 3.0-ish days, I haven't had any problems out of any newer than that.

Mandrake, Suse, RedHat, etc are known to tweak the desktop environments before packaging them, most people don't have problems out of the "untweaked" installs.

Also, are you running everything as root?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Konquerer problem Starch Slackware 4 05-12-2005 07:19 PM
Unusual Konquerer problem Spiralesque Linux - Software 1 11-19-2004 11:18 AM
Quake 3 Arena: QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used donknotts Linux - Games 0 07-31-2004 02:22 PM
some QPixmap problem in k3b w0lv3rin3 Linux - Software 0 03-28-2004 06:49 PM
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used dzt Linux - Software 1 10-19-2003 01:55 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:06 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration