LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-04-2004, 12:26 PM   #1
javb
Member
 
Registered: Dec 2004
Posts: 83

Rep: Reputation: 15
Knoppix CDROM mounting problem


Hello people.


I have too many day readyng on forums and trying to fiure out WHY i cant mount my cd..

Well i decided i come here. i saw that my Knoppix is detecting my CDROM/BURNER/DVD PLAYER on /hdc so i try to mount it on /mnt/cdrom.
nothing. i ve done many things and doesnt work. here i put you my /etc/fstab. and a copy of error.

root@javb1:/home/javb# rm /dev/cdrom
rm: remove symbolic link `/dev/cdrom'? y


root@javb1:/home/javb# ln -s /dev/hdc /dev/cdrom

root@javb1:/home/javb# mount /dev/cdrom /mnt/cdrom

/dev/cdrom: Input/output error
mount: mount point /mnt/cdrom is a symbolic link to nowhere
root@javb1:/home/javb# cat /etc/fstab
-----------------------------------------------------------------------------------------
/etc/fstab: filesystem table.
#
# filesystem mountpoint type options dump pass
/dev/hda1 / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1

proc /proc proc defaults 0 0
/dev/fd0 /floppy vfat defaults,user,noauto,showexec,umask=022 0 0
usbdevfs /proc/bus/usb usbdevfs defaults 0 0
sysfs /sys sysfs defaults 0 0
/dev/cdrom /mnt/cdrom auto defaults,ro,user,noexec,noauto 0 0
/dev/dvd /dvd iso9660 defaults,ro,user,noexec,noauto 0 0
/dev/cdaudio /cdaudio iso9660 defaults,ro,user,noexec,noauto 0 0
# Added by KNOPPIX
/dev/hda2 none swap defaults 0 0
# Added by KNOPPIX
/dev/hdb1 /mnt/hdb1 ntfs noauto,users,exec,ro,umask=000 0 0
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
root@javb1:/home/javb# rm /dev/cdrom (doing this again)
rm: remove symbolic link `/dev/cdrom'? y
root@javb1:/home/javb# ln -s /dev/hdc /dev/cdrom
root@javb1:/home/javb# mount /dev/cdrom /mnt/cdrom
/dev/cdrom: Input/output error
mount: mount point /mnt/cdrom is a symbolic link to nowhere
root@javb1:/home/javb# ls /mnt/cdrom
/mnt/cdrom
root@javb1:/home/javb# ls /mnt/cdrom
/mnt/cdrom
root@javb1:/home/javb# cd /mnt/cdrom
bash: cd: /mnt/cdrom: No such file or directory (seem doesnt exist)

root@javb1:/home/javb# cd /mnt
root@javb1:/mnt# ls
auto cdaudio cdrom dvd floppy hda1 hdb1 sysfs test usbdevfs (cdrom and floppy has sky blue corlor)

root@javb1:/mnt# mount /dev/cdrom /mnt/dvd (trying other things)
/dev/cdrom: Input/output error
mount: you must specify the filesystem type
root@javb1:/mnt# mount -t iso9660 -r /dev/hdc /mnt/cdrom

mount: mount point /mnt/cdrom is a symbolic link to nowhere

root@javb1:/mnt# mount -t iso9660 -r /dev/hdc /mnt/dvd

mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/hdc,
or too many mounted file systems
(could this be the IDE device where you in fact use
ide-scsi so that sr0 or sda or so is needed?)
root@javb1:/mnt#
 
Old 12-04-2004, 12:31 PM   #2
XavierP
Moderator
 
Registered: Nov 2002
Location: Kent, England
Distribution: Debian Testing
Posts: 19,192
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 469Reputation: 469Reputation: 469Reputation: 469Reputation: 469
Have you tried
mount /dev/hdc /mnt/cdrom

Ususally works for me.

And welcome to LQ
 
Old 12-04-2004, 01:23 PM   #3
javb
Member
 
Registered: Dec 2004
Posts: 83

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Talking

yes i have tried that.

this is what i have:

root@javb1:/home/javb# mount /dev/hdc /mnt/cdrom
/dev/hdc: Input/output error
mount: mount point /mnt/cdrom is a symbolic link to nowhere


AND THANKS.. http://www.linuxquestions.org/questi...ostid=1330757#

Last edited by javb; 12-04-2004 at 01:26 PM.
 
Old 12-04-2004, 01:50 PM   #4
XavierP
Moderator
 
Registered: Nov 2002
Location: Kent, England
Distribution: Debian Testing
Posts: 19,192
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 469Reputation: 469Reputation: 469Reputation: 469Reputation: 469
How about deleting /mnt/cdrom, then doing mkdir /mnt/cdrom and then retrying the mount /dev/hdc /mnt/cdrom?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CDROM mounting problem => /dev/cdrom is not a valid block device Vizy Linux - Hardware 8 11-04-2010 05:46 PM
Knoppix hd install mnt/cdrom problem petern2 Linux - Distributions 2 11-19-2005 12:30 AM
Problem in mounting CDRom JIV Linux - Software 3 02-06-2004 12:59 PM
Mounting CDRom problem Gunn Linux - General 27 08-12-2003 12:39 PM
Problem mounting cdrom rwelch Linux - Hardware 4 03-07-2003 11:14 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:54 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration