LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-28-2008, 06:05 PM   #1
olracdor
Member
 
Registered: Nov 2007
Posts: 95

Rep: Reputation: 15
Question kmod-nvidia problem


i have a 280 nvidia card and i installed the kmod using the follwing commands:
rpm -ivh http://rpm.livna.org/livna-release-9.rpm
rpm --import /etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-livna
yum install kmod-nvidia

it was installed successfully, but the problem is when i do a reboot the X server wont start. this was working b4 until ive change my vid card to 280, my previous card was 8800 gt. is this a prob with the kmod-nvidia? i also tried using the driver from the nvidia site, but i encountered problems everytime i enable the desktop effect. i tried the yum update but the driver from the nvidia site keeps saying that "make sure the kernel-devel is installed" but iv already installed it using yum. whats wrong here?
 
Old 09-28-2008, 06:47 PM   #2
GlennsPref
Senior Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Brisbane, Australia
Distribution: pclinuxos slackware64 tails kali
Posts: 3,372
Blog Entries: 33

Rep: Reputation: 217Reputation: 217Reputation: 217
Hi, I have a similar result with a 9800gtx+ and mandriva(2.6.27-0.rc6.2.1mdvtmb).
The hardware is written in my tag...

I have no answer, I rebuilt a vanila kernel 2.6.26.0 (yesterday) to check if it was a mandriva thing, but to no avail.

I can't even get glxgears to install or run.
 
Old 09-28-2008, 06:49 PM   #3
BallsOfSteel
Member
 
Registered: Mar 2008
Location: Florida
Distribution: Fedora mainly, but I am open to others.
Posts: 273

Rep: Reputation: 33
Well, it is a brand new card (for the most part) and F9 uses the brand new version of Xorg. There's bound to be problems. I say wait for updates and see what happens.

Brandon
 
Old 09-28-2008, 06:57 PM   #4
GlennsPref
Senior Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Brisbane, Australia
Distribution: pclinuxos slackware64 tails kali
Posts: 3,372
Blog Entries: 33

Rep: Reputation: 217Reputation: 217Reputation: 217
Smile wait for updates and see what happens

Quote:
Originally Posted by BallsOfSteel View Post
Well, it is a brand new card (for the most part) and F9 uses the brand new version of Xorg. There's bound to be problems. I say wait for updates and see what happens.

Brandon
Yeah, that is what I was thinking.

Cheers, Glenn
 
Old 09-29-2008, 01:31 AM   #5
james2b
Member
 
Registered: Feb 2007
Location: Washington state, USA
Distribution: Fedora 13, SUSE 11, Ubuntu 10.04, Mandriva 2010, Mint 8
Posts: 338

Rep: Reputation: 34
Thumbs up

I just installed my nvidia driver for a GeForce 7300 GS in Fedora 9. I had to activate or enable it by running as root this; nvidia-xconfig , so with either su - in a terminal, or logged in run level 3 in the text mode.
 
Old 09-29-2008, 03:20 AM   #6
olracdor
Member
 
Registered: Nov 2007
Posts: 95

Original Poster
Rep: Reputation: 15
already done the nvidia-xconfig, same problem. the driver from the nvidia site works well except for the desktop effect problem. maybe my kernel-devel is not for my current kernel. ill just test some more
 
Old 09-29-2008, 03:26 AM   #7
GlennsPref
Senior Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Brisbane, Australia
Distribution: pclinuxos slackware64 tails kali
Posts: 3,372
Blog Entries: 33

Rep: Reputation: 217Reputation: 217Reputation: 217
It could be the latest iteration of x (X11, xorg)

The problem is popular atm.
 
Old 09-29-2008, 03:35 AM   #8
olracdor
Member
 
Registered: Nov 2007
Posts: 95

Original Poster
Rep: Reputation: 15
but i installed the kernel-devel and the nvidia driver before i ran the yum update. the yum update fixed my compiz installation but a desktop cube problem occured, i cant enable the cube
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kmod-Nvidia mickeyboa Fedora 30 11-21-2011 10:09 PM
Kmod-nvidia problem mickeyboa Fedora 4 10-04-2007 04:17 PM
Difference between NVIDIA source drivers & KMOD-NVIDIA mrkawphy Fedora 1 01-23-2007 12:51 AM
Video issues (kmod-nvidia) mrkawphy Fedora 6 01-20-2007 12:02 AM
Graphic sucks after updating kmod-nvidia and xorg-X11-nvidia hans21 Fedora 1 12-10-2006 02:21 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:21 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration