LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-01-2005, 12:18 AM   #1
nirVaan
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Location: Sri Lanka
Distribution: Red hat linux
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
kinoppix 3.7 doesnot detect the usb flash drive


hi

i have a knoppix 3.7 live cd and a kingston data traveller usb flash drive.
when i boot knoppix in my home machine and plug in the usb drive it detects it normally

but when i boot kinoppix from a computer in my university and try to plug the same usb drive it does not detect it. but the usb drive works fine when i load windows xp in the same computer (in this particular machine windows detects my usb but kinoppix doesnt but in my home computer both kinoppix and win xp detects the usb ).

any reason for this situation
and how can i get over this

thankz
 
Old 06-01-2005, 02:27 PM   #2
minrich
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Isles of Man & Wight
Distribution: See signature
Posts: 548

Rep: Reputation: 40
Have you tried booting up the Knoppix CD with the flash drive already plugged-in to the USB port? That has helped me both with USB2.0 and Firewire devices (flash and external 250GB HDD).

HTH
 
Old 06-02-2005, 02:16 AM   #3
nirVaan
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Location: Sri Lanka
Distribution: Red hat linux
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
well yea i did but in the cpu case u can plug in the usb from the front as well as from the back (like in old cpu cases) but i only pluged it in from the front

anyways in when i do lsmod|more i can see the usb-storage module has been loaded
but in the fstab well there were no entry for the usb device so i typed

/dev/sda1 /mnt/sda1 vfat noauto,users,exec,umask=000,uid=kinoppix,gid=kinoppix 0 0
and made a mounting piont on mnt as sda1
and try to mount the device (sda1) it produces an error "sda1 wrong block device"
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to detect insertion/removal of flash card in usb reader? logularjason Linux - Hardware 9 06-24-2006 04:11 AM
Fedora Core 2 doesnot detect Realtex AC'97 sound card/codecs mhbengal Linux - Software 5 05-25-2004 05:12 AM
Fedora Core 2 doesnot detect Realtex AC'97 sound card/codecs mhbengal Linux - Wireless Networking 2 05-23-2004 11:24 PM
Fedora 2 doesnot detect US Robotics 5416 PCI wireless card mhbengal Linux - Wireless Networking 0 05-23-2004 03:01 AM
Failure to detect SanDisk Cruzer 256 USB Flash Drive on RH 8.0 sudz1979 Linux - Hardware 3 02-25-2004 02:10 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:06 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration