LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-17-2007, 11:20 AM   #1
firedancer
Member
 
Registered: Apr 2007
Posts: 146

Rep: Reputation: 15
kino capturing video ?


Hi ,

need to add my account to video 'group'

fayaman@dragon-desktop:~$ groups
fayaman adm dialout fax cdrom floppy tape audio dip plugdev scanner fuse


what's the code for that , i guess that will enable me to start controlling and capturing video



i just purchased a pci fire wire card (Lacie) so i want to find out it works ! so far the system detected it so that's fine, but i want to be sure by using kino , because i mainly gonna use it for video capturing and editing purposes with kino anyway ,

i'm busy searching and reading threads




Last edited by firedancer; 06-17-2007 at 11:22 AM.
 
Old 06-17-2007, 06:56 PM   #2
firedancer
Member
 
Registered: Apr 2007
Posts: 146

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Unhappy

bump big time

am trying to get help , also on ubuntu forum

but i'm having a major rather frustrating thing going on

sys.log has some weird messages too

who can help ?
 
Old 06-18-2007, 01:33 AM   #3
firedancer
Member
 
Registered: Apr 2007
Posts: 146

Original Poster
Rep: Reputation: 15
sudo kino

and done !, but no sound yet anybody has some suggestions on this , i'm going back reading.........
 
Old 06-19-2007, 12:13 PM   #4
firedancer
Member
 
Registered: Apr 2007
Posts: 146

Original Poster
Rep: Reputation: 15
still no sound in kino

after a try out i deleted the first video files , and then no more sound in kino

sound would only come out of my onboard soundcard not the other (ESS), but not anymore, so far didn't find anyanswers
i had something else first in the pci slot, but if i had sound , i guess this shouldn't be a problem

i'm running ubuntu feisty with kino 0.9.2
on the ubuntu forum the threads remain unanswered concerning this problem , i don't know whether these (2) guys/gals had sound at first though
 
Old 06-19-2007, 12:45 PM   #5
firedancer
Member
 
Registered: Apr 2007
Posts: 146

Original Poster
Rep: Reputation: 15
ok , output of sound doesn't seem to work when i capture , but

when i playback the file in totem everythimg seems rite , so problem solved , but i have a question

what do i hve to do so my ex-teacher can see a video file (email)

cause he live's in New Zealand and i can't send him a dvd , so how can i do this , i still have to read , but it's because i was to busy getting kino to function rite first

a method would be appreciated ..........yes i'm a fast learning newbie ..wannabe programmer (lol)
 
Old 08-24-2007, 11:56 AM   #6
firedancer
Member
 
Registered: Apr 2007
Posts: 146

Original Poster
Rep: Reputation: 15
messed up kino through deleting account


since deleting a user account where i had kino working, i am not able to capture film with kino anymore

in no other account it seems possible

now i'm trying to add the new user account to video group to see if i'll have any luck


i installed kino 1.1.1 wasn't doing it then 1.0.0 i had 9.2 (ubuntu feisty-> version)

should i retry the one in the repo , add user to video group (what's the exact code on that, i do it different) or ...what other options are there .
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video editor Kino Maurice Arthur MEPIS 3 03-19-2007 07:12 PM
kino - help with exporting video opus Linux - Software 5 07-14-2006 01:43 PM
kino - can't capture video opus Linux - Software 10 06-20-2006 06:49 PM
Video capture and kino BobNutfield Slackware 6 04-24-2006 10:18 PM
Capturing video with Cinelerra works, capturing video with Xawtv doesn't! seaelf Slackware 0 06-27-2004 05:18 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:35 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration