LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-30-2009, 05:38 AM   #1
larrysz
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
kernel panic


hi,
my linuxserver has someproblems when power on.
the problem is
Starting up ...
Memory ofr crash kernel (0X0 to 0X0) notwithin permissible range
acpi:getting cpuindex for acpiid 0X1
acpi:getting cpuindex for acpiid 0X2
acpi:getting cpuindex for acpiid 0X3
powernow-k8re-initialization of ACPI failed
powernow-k8:BIOS error - no psb or ACPI _PSS objects
Red hat nash version 5.1.19.6 starting
reading all physical volumes. this may take a while..
no volume groups found
volume group "volgoup00" not found
unable to access resume device (/dev/volgroup00/logvo101)
mount:could not find filesystem '/dev/root'
setuproot: moving /dev failed: no sudch file or directory
setuproot: error mounting /proc: no sudch file or directory
setuproot: error mounting /sys: no sudch file or directory
switch root mount failed:no sudch file or directory
kernel panic - not syncing :attempted to kill init!


hope someone can help me
thx
 
Old 07-30-2009, 06:01 AM   #2
shahz
Member
 
Registered: Sep 2006
Location: Quetta, Pakistan
Distribution: RHEL 4
Posts: 363

Rep: Reputation: 29
start your system with a rescue cd and check your partitions.
 
Old 07-30-2009, 10:26 PM   #3
larrysz
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
in the rescue enviroment, the system cant be mounted.
by the way my hard driver is scics.
it seem that the hard driver is unrecognized .
in rescue mode i used the command "fdisk -l" and nothing was showed.
 
Old 07-30-2009, 10:29 PM   #4
larrysz
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
more information:
i set up my linux OS in the vmware vitual machine. and i find that the scics hard driver meet this problem.
 
Old 07-31-2009, 12:02 AM   #5
shahz
Member
 
Registered: Sep 2006
Location: Quetta, Pakistan
Distribution: RHEL 4
Posts: 363

Rep: Reputation: 29
did you chroot to /mnt/sysimage/ and used the fdisk -l command.
 
Old 07-31-2009, 01:36 AM   #6
larrysz
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
when i type "chroot /mnt/sysimage/"
it's replays :no such file or directory .
because in the rescue mode when I trying to mount the sys under /mnt/sysimage
the error come up :
"you don't have any Linux partitions .press return to get a shell the system will reboot automatically when you exit from the shell ."
 
Old 07-31-2009, 01:37 AM   #7
larrysz
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I don't know how to do ~~~
ths for your reply.
 
Old 07-31-2009, 02:36 AM   #8
shahz
Member
 
Registered: Sep 2006
Location: Quetta, Pakistan
Distribution: RHEL 4
Posts: 363

Rep: Reputation: 29
Quote:
Originally Posted by larrysz View Post
more information:
i set up my linux OS in the vmware vitual machine. and i find that the scics hard driver meet this problem.
can you tell me something that you have vmware vitual machine running what. its running on windows, or Linux.because it looks like that you have some problem with the partitions or may be there are no partitions at all.

Last edited by shahz; 07-31-2009 at 02:38 AM.
 
Old 07-31-2009, 03:02 AM   #9
larrysz
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
the vmware virtual machine runing on windows vista.
the (virtual machine) hard disk is(SCSI),80G, OS: Red hat enterprise linux server release 5.
this virtual machine is called serverA
I created serverA by CLONEZILLA.
the promblem is when i created another virtual machine (ServerB and used IDE hard disk),it can work.

i really dont know why?
expecting for your reply~~
 
Old 07-31-2009, 03:31 AM   #10
shahz
Member
 
Registered: Sep 2006
Location: Quetta, Pakistan
Distribution: RHEL 4
Posts: 363

Rep: Reputation: 29
okay from your windows vista in disk management can you see the Linux partition, or not. you may see unknown partitions. if no then something happend with the partitions.
 
Old 07-31-2009, 03:54 AM   #11
larrysz
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
may be i am confused。
there is only one os running on the virtual machine,that is redhat linux.
i cant see the linux partition.becauase the windows vista is not in the virtual machine.
 
Old 07-31-2009, 03:58 AM   #12
larrysz
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
vista is my host OS. and i create a virtual machine by vmware workstaion. with this virtual machine i set up redhat linux .
do you know ?
BTW
i am not good at English.
 
Old 08-03-2009, 12:05 AM   #13
larrysz
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
anyone can help me
ths!!!
 
Old 08-03-2009, 12:30 AM   #14
Fred Caro
Member
 
Registered: May 2007
Posts: 999

Rep: Reputation: 166Reputation: 166
boot not

What do you mean by 'linuxserver'?
Try turning the ACPI off either in the bios (simplest) or at the start of Grub.

Fred
 
Old 08-03-2009, 01:27 AM   #15
larrysz
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by Fred Caro View Post
What do you mean by 'linuxserver'?
Try turning the ACPI off either in the bios (simplest) or at the start of Grub.

Fred
linuxserver means a linux operate system machine.
I dont know how to turn the ACPI off, because i cant find any options about ACPI in the bios.

ths for your reply
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kernel 2.4 in Zipslack (Waring: unable to open an initial console | Kernel Panic...) kurtamos Linux - General 2 05-10-2006 01:58 PM
kernel panic: try passing init= option to kernel...installation with Red Hat 9 kergen Linux - Hardware 1 09-30-2004 04:28 AM
Kernel panic puts me in a panic theeeg Linux - Software 2 07-31-2004 05:46 PM
kernel panic (narius panic) narius Linux - Newbie 3 06-20-2002 04:56 PM
Kernel panic making me panic! Linux_N0oby Linux - Software 19 05-29-2002 01:31 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:00 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration