LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-07-2013, 08:33 AM   #1
Bruce Baker
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2013
Location: Medina, OH
Distribution: Mint KDE
Posts: 7

Rep: Reputation: Disabled
kde wont load in LinuxMint 15


I am running LinuxMint 15 on an HP Omni (AMD 64 cpu). I downloaded kde using apt-get. There were no error messages during the download or the install. Now when I boot, I see the LinuxMint tiny logo and then the screen goes blank. I have tried booting in recovery mode (used all the options without any success) and the only piece of information that I got out of that effort was a terminal message that said something about starting ... and then stopping ... The message was gone before I could read it all. The only access I now have to Linux is the root prompt in the recovery mode; which doesn't recognize any directories other than Desktop. And all I ever get is the same blank screen.
Any suggestions?
 
Old 09-08-2013, 03:38 PM   #2
smallpond
Senior Member
 
Registered: Feb 2011
Location: Massachusetts, USA
Distribution: CentOS 6 (pre-systemd)
Posts: 2,749

Rep: Reputation: 741Reputation: 741Reputation: 741Reputation: 741Reputation: 741Reputation: 741Reputation: 741
When you have the blank screen, try Ctrl-Alt-F2 (3-key combination). This should give you an alternate text-mode login screen.

Login with your username and password and check the file /var/log/Xorg.0.log for lines starting with EE which indicate X-Windows errors.
Also check /var/log/syslog for other errors. Post back here with error messages or if you have questions.
 
1 members found this post helpful.
Old 09-09-2013, 08:00 AM   #3
Knightron
Senior Member
 
Registered: Jan 2011
Location: Australia
Distribution: OpenSUSE
Posts: 1,396
Blog Entries: 7

Rep: Reputation: 166Reputation: 166
Quote:
Originally Posted by Bruce Baker View Post
I am running LinuxMint 15 on an HP Omni (AMD 64 cpu). I downloaded kde using apt-get.
Were you using a gui before, when you downloaded?
 
  


Reply

Tags
kde


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gnome wont load and KDE has tiny unreadable font 2Pacalypse Ubuntu 0 10-23-2007 04:49 AM
KDE wont Load JosiahW SUSE / openSUSE 1 04-24-2006 03:35 AM
kde/gnome gui wont load ginwu Linux - Laptop and Netbook 2 01-22-2006 03:28 PM
kde wont load while eth0 is up cadj Linux - Networking 1 05-28-2004 12:36 AM
X,kde startup wont load my scripts? dmx9595 Linux - General 2 06-24-2003 01:50 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:18 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration