LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-24-2005, 07:52 PM   #1
rthdesign
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
KDE fails to start after updating the system


have suse 9.3 complete installed and after a few months working on it and messing around, i learned alot already hhihi .... BUT, here it comes :

after i updated the linux system online trough yast (all packages availble ),then i rebooted the pc and it doesnt start to work , meaning... it doesnt start the KDE 3.4 . and i get a screen with a grey look and a prompt for user and passwrd . i can't login it gives me erros about the following :

{{{ i made thank god a backup of the system with the yast wizzard eheheh but i dont know how to restore it }}}

anyway as i was saying the error apears is the following error in the small yellow LOG box in the screen:

//-----------------------

console log for linux jul 25 01:32:10
jul 25 01:32:10 linux syslog-nh[3225]: changing permissions on special file /dev/tty10
jul 25 01:32:10 linux kernel: snd_cs4231_lib: unsupported module tainting kernel.
jul 25 01:32:20 linux kernel: snd_cs4236_lib: unsupported module tainting kernel.
jul 25 01:33:10 linux mDNSResponder: Duplicate registration of DNS for Domain.
jul 25 01:34:10 linux kernel: end_request: i/o error, dev fd0,sector 0
jul 25 01:35:10 linux kernel: end_request: i/o error, dev fd0,sector 0
jul 25 01:36:10 linux ifup: no configuration found for sit0


and so on and so on

if i could restore the system trough failsafe or just normal boot what works . then i could return the state of the machine to an earlier time b4 the updates...

i have the idea that the kernel is updated or whatever but i am 100% it comes trough the update i did.

anyway one some sugesstions?
 
Old 07-25-2005, 07:47 AM   #2
RanDrake10
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Florida
Distribution: Debian
Posts: 319

Rep: Reputation: 30
If you can get to a prompt, either with the log-in box or by hitting Ctrl+Alt+F2, you can type yast and use it from the command prompt to get to the recovery section.
 
Old 07-25-2005, 10:18 AM   #3
rthdesign
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
restore didnt work :((

unfortently it didnt work , i was able to restore the system but the errors keep exist.
i have a problem with the CUBS , connection refused at localhost..
thats the bigest problem.. i am thankfull that you where able to help me but i am still stuck
 
Old 07-25-2005, 01:23 PM   #4
RanDrake10
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Florida
Distribution: Debian
Posts: 319

Rep: Reputation: 30
It's CUPS (common unix printing system), and it is used for printing. Have you tried to reinstall CUPS or check the config files. Your config files should have a "~" at the end for the last saved one before any changes. Also as root at a command prompt check the logs at /var/log/error...
 
Old 07-27-2005, 04:29 PM   #5
rthdesign
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
thanks!!!

i wasnt able to fix it so i reinstalled the machine took me long but i didnt know anything else to do , thank you very much for your info i really appriciate it!! for now everything is up and running again and because i am a noop , i am still messing around with it. i hope i can ask you again if i need .

best regards ray,
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
After updating SuSE 9.2 packages, system fails boot without mounting /dev/hda2 orgcandman Linux - Software 5 08-16-2005 09:59 PM
KDE 3.3 fails to start (libstdc++.so.6 errors) JimDog Linux - Software 6 10-15-2004 05:44 PM
KDE-3.3 fails to start --- PLEASE HELP!! toffi22 Linux From Scratch 5 10-07-2004 01:50 PM
kde fails to start... skinpainting Mandriva 3 02-18-2004 02:51 PM
system logger fails to start at boot jbmcmillan Linux - Software 3 11-03-2003 11:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:05 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration