LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-16-2004, 10:07 PM   #1
neo.sarcastic
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Distribution: Slack
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
KDe choppy and running slow


I must be lossing my mind here but my kde environment is running really crappy! I just finished a fresh install. i ran a console and did a top cmd and it shows that i am using 489mb of memory!!! I have 512mb's in and a swap space of 768mb. what is going on here?

There is at least 4-6 different kdeinit processes runing at any given time, each taking up 2-6% of memory. mozilla takes up another 6%. I know it all adds up but im pretty sure it can't add up to 490mb's!

this is rh9, it is a p3, 500mhz with 512mb's.

WTF.

i can't see running mysql on this and using it as a web server at this rate, i mean i know that linux is 10 times better and more stable for web development and hosting than windows but if this is what she's runin like IIS and access db are looking mighty good right now.


any ideas on what i have messed up here? anything i could check or 'tweak' i won't uninstall and reinstall as this is the 3rd time doing that.

is it the hardware?
 
Old 03-16-2004, 10:20 PM   #2
PolyPerception
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Location: Fort Worth, Texas
Distribution: Slackware-9.1
Posts: 29

Rep: Reputation: 15
I would think your Xfree86 is misconfigured. Who makes your video card and its model number?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with ES1969 - really slow, choppy sound smackboy Linux - Hardware 9 03-21-2008 05:06 PM
System running very slow following upgrade to Suse 9.1 and KDE 3.2 PaleViper Linux - Newbie 4 04-07-2005 05:15 PM
running dclient makes gnome and kde slow Steve Mading Linux - Wireless Networking 0 11-11-2004 04:13 PM
Screensavers are Slow and Choppy? flamesrock Mandriva 5 09-02-2003 08:31 PM
KDE running slow snatale1 Linux - Newbie 5 08-18-2003 05:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:45 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration