LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-28-2004, 06:35 PM   #1
paped1
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Distribution: Suse 9.1 (personal & pro)
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Question k3b newbie help.


I have installed Suse 9.1 Personal on a Laptop (Samsung V20 - P4 2400mhz, DVD/CDRW combo drive) and Suse Linux 9.1 Pro on my desktop (Athlon 1600 XP - Benq DVD reader and separate Sony CDRW drives). On both machines I am having different problems while copy CD's with the KDE K3b software. On both machines I can write from files on the hard disk to a CD with no problems. I have enable DMA within Yast for all drives on both machines.

Laptop : When copying a CD in normal mode I get the message that the CD is empty, this happens for both data and audio CD's, the clone mode works fine but copies multiple tracks as one single track, which for video/audio files ain't much use. I have checked the setting within K3b and found that my DVD/CDRW drive is shown in the CD Recorder section but no drive is shown in the CD reader section, is this correct for a combo drive?? I have tried to add a drive in the CD Reader bit under /dev/hdc, /dev/cdrom, /dev/cdrecorder etc each time I get an error that the device cannot be found even though these are devices shown within the /dev directory??

Desktop : When copying disks using the DVD drive that reads CD at 52x to the Sony CDRW drive that write at 12x the copy does at least work, however I did a test copy of an audio CD with about 650mb of data on it takes about 1 hour to complete the copy. The same configuration under that XP MS product using Nero used to take about 10 minutes for similar copy jobs??

I am getting a bit confused looking through the various website trying to find similar issues but have not been able to find any reference of other people having these types of problems. So any help would be greatly appreciated. Thanks, Paped1
 
Old 12-01-2004, 04:47 PM   #2
ajitsens
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Location: India
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
I also face the same problem, mine is a fedors core 2 Kernel 2.6.6.
Using K3b it complained of Cannot Multiple Tracks
using the command
Quote:
cdrdao copy --device ATA:1,0,0 --driver generic-mmc
I could copy the Video CD.
1,0,0 is the bus addr i got by running the command
Quote:
cdrecord --scanbus
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will k3b convert mp3's to wavs for burning audio cds? And prob with k3b 0.11 Alvis Linux - Software 5 08-02-2007 08:38 AM
FC3 - K3b not recognizing mp3s w/ k3b-mp3 installed! Forezt Linux - Software 2 07-25-2006 06:43 PM
security newbie, but not Linux newbie. advice on secure delete tools mattie_linux Linux - Security 19 08-15-2005 02:50 AM
2.6.3 + KDE 3.2 + K3b 0.11.4 = PROBLEMS (K3b) svarreby Slackware 2 02-08-2005 10:16 PM
problems installing k3b-mp3 for FC3 and k3b-0.11.18 Rockgod2099 Linux - Software 8 01-09-2005 07:38 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:53 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration