LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-16-2004, 11:06 PM   #1
Feldon
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Location: Canada
Distribution: Debian 2.6.8.1
Posts: 26

Rep: Reputation: 15
Java plugin confusion


I am running Debian 2.6.8.1. I have mozilla 1.6. I downloaded the java sdk 1.5.0 and installed it correctly.

For the java plugin, I made a sym link as root from /jsdk1.5.0/jre/plugin/i386/ns7-gcc29/libjavaplugin_oji.so to /usr/lib/mozilla/plugins/. I checked the directory and its in there with my flash plugin that works. When I restart mozilla about:lugins doesn't see it! I tried the same procedure except with the ns7 directory, no luck. Any ideas?
 
Old 10-16-2004, 11:26 PM   #2
bobwall
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Milpitas, California
Distribution: 1/2 Debian 1/2 my own
Posts: 189

Rep: Reputation: 30
Maybe the plugin architecture has changed since Mozilla 1.6? I only use Firefox and have libjavaplugin_oji in /opt/firefox/plugins pointing to /usr/jdk1.5.0/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so which works for me. Perhaps you should upgrade.
 
Old 10-17-2004, 05:46 AM   #3
Junior41180
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Florida
Posts: 157

Rep: Reputation: 30
Quote:
Originally posted by bobwall
Maybe the plugin architecture has changed since Mozilla 1.6? I only use Firefox and have libjavaplugin_oji in /opt/firefox/plugins pointing to /usr/jdk1.5.0/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so which works for me. Perhaps you should upgrade.
looks like he installed the Software Developement Kit, which then his link would be correct.

remove the link and try again, I had a problem where it didn't work the first time, most likely cause I missed a letter somewhere.

and the direct path is supposed to be

/usr/lib/mozilla-1.6/plugins/

not /usr/lib/mozilla/plugins/

thye mozilla directory is actually a sym link to the mozilla-1.6 directory iirc.

try the path i gave ya, see what happens. but make sure you get rid of the old sym link first.
 
Old 10-17-2004, 11:52 AM   #4
Feldon
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Location: Canada
Distribution: Debian 2.6.8.1
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Ok, here's what worked for me. I linked the ns7/libjavaplugin_oji.so to /root/.mozilla/plugins/. I may have had to create the plugins directory there, not sure. Then I restarted mozilla and it worked.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Java plugin installed correctly for Firefox but not able to view any java applet tvn Linux - Software 10 04-15-2010 03:13 AM
java working, java plugin not provkitir *BSD 3 01-12-2005 06:49 PM
Java Installation confusion unitedoi Linux - Newbie 1 07-18-2004 10:22 PM
java plugin nits Linux - Software 2 10-08-2003 11:54 PM
Mozilla 1.2.1+Redhat 9.0+Java=Confusion KePSuX Linux - Software 9 05-01-2003 03:14 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:34 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration