LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-26-2003, 09:24 AM   #1
Athlon_Jedi
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: El Dorado Springs, MO
Distribution: Slackware 9
Posts: 84

Rep: Reputation: 15
Iso mount point?!?!?!?!?!


ok , i have the iso for Red Hat 9 in /usr/rh9. BUT when I attempt to mount it using : mount -o loop -t iso9660 shrike-i386-disc1.iso /usr/rh9 : all i get is an abbreviated help listing! what is the mount point for this .iso? I wish to do a hdd install using the hd.img file for a boot floppy but .....................................
 
Old 04-26-2003, 12:02 PM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
you have one IN that directory? obviosuly you cant mount it there then, the mount point has to be an (ANY) empty directory.
 
Old 04-27-2003, 11:21 AM   #3
Athlon_Jedi
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: El Dorado Springs, MO
Distribution: Slackware 9
Posts: 84

Original Poster
Rep: Reputation: 15
well duh.lol

well that was cirtianly a dumb attack on my part! thanx fer the reminder.

BUT now i have another problem. I used rawrite under dos to create a boot disk but now when i get into even the text install, it see's all my linux partitions just fine , however when i tell it what directory the image is in it cant find it! and if i try a graphical install i get: boot failure, please change disks and hit any key to contunue: but if i do it goes right back to the install options screen. Could this be due to the fact i only have the first iso and not all 3, or is my syntax not right? ex. /dev/hda1/root/usr/rh9 ???

any help is apreciated and this is a hard drive im attempting to install from on this machine.

thanx
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to give not-root user ability to mount devices to any mount point??? jdupre Linux - General 8 02-04-2012 11:03 AM
Mount problem - device already mounted or mount point busy zahoo Linux - General 7 08-28-2009 06:02 PM
samba mount when not owner of mount point cotton213 Linux - General 1 08-04-2005 07:21 AM
Multiple mount --bind's to 1 mount point ? Etraman Slackware 6 12-23-2004 08:18 PM
mount a .iso or extract a .iso behind user witout access to root easytarget Linux - Newbie 3 09-29-2002 06:01 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:05 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration