LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-09-2004, 08:12 AM   #1
the1duck
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Internet connection not working on Mandarake 10


I have just installed Mandrake 10 to my laptop and now seem unable to get an internet connecion. I've been through the Internet Conection setup program, entered the correct host name, Ip Address, Gateway, Subnet and 1s6t and 2nd DNS but when I try to browse a site it takes ages looking then returns

"an error occured while loading "URL"

Unknown host "URL""

Except with the address of the website I'm trying to find in place of where I written "URL" That message comes up every time, the only thing that changes is the website name


It's an ADSL connection that I'm wired into through a hub. There IS a Windows network in the office, but I am not connnected to that, and nothing on the network is connected to the internet, we just run it through the hub as a method of sharing it across 5/6 users.

What o I ned to do in order to get htis connection working on Linux?

I REALLY hate Windows (well, Microsoft) PLEASE don't make me go back!!
 
Old 06-09-2004, 12:10 PM   #2
TigerOC
Senior Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Devon, UK
Distribution: Debian Etc/kernel 2.6.18-4K7
Posts: 2,380

Rep: Reputation: 49
I use Debian and the method is slightly different. The basics are that you should regard the ADSL router as an interface and point your ethernet towards that interface. The router will itself pickup off the internet. You can either use static addressing and get the router address from the admin and set it up or use dhcp to address the router.
My router has a predefined interface with the internet as specified by the ISP but on the network side the address is 10.0.0.10 subnet 255.0.0.0 and I just point my eth1 at 10.0.0.10. Hope this helps.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
internet connection not working jojotx0 Fedora 5 02-24-2005 10:57 AM
Can not get Internet connection working New_To_RH_Linux Linux - Laptop and Netbook 15 02-22-2005 07:59 PM
Internet connection not working r_squared Linux - Wireless Networking 4 11-05-2004 12:18 PM
Got my Internet Connection Working! jtwJGuevara LinuxQuestions.org Member Success Stories 0 03-25-2004 10:36 PM
Internet connection not working NoviceW Linux - Networking 1 01-31-2004 09:24 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:47 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration