LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-15-2003, 10:34 PM   #1
linda
Member
 
Registered: Apr 2001
Location: New Jersey
Distribution: Slackware
Posts: 222

Rep: Reputation: 30
Question Internet connection


I am really upset! I finally got Mandrake 9.1 installed, and fired up an internet connection, went to my yahoo mail, read it and replied to someone, no problems. Then I decided to close the Mandrake control center box (which was open because I had to connect manually) and got disconnected from the net. And now I can't get it to connect again!

I have been trying to use Mandrake (7.0, 8.0, and now 9.1) for a few years, but keep getting hung up with the internet config. I was so happy that it worked just now, and then to have it snatched away.... anyway, here's the deal...

I have a dsl connection with verizon. I have a card installed in my computer, which mandrake found and set up (as a lan). I also have an external modem that verizon gave me, which is also detected by mandrake. What I don't know, is how I got it to work once, and not again! I went thru the wizards, and made sure it was adsl and ppoe, because that worked for me the one time. But now it wont. Oh, can anyone help me? I will be eternally grateful!
 
Old 07-18-2003, 05:38 AM   #2
MasterC
LQ Guru
 
Registered: Mar 2002
Location: Salt Lake City, UT - USA
Distribution: Gentoo ; LFS ; Kubuntu
Posts: 12,612

Rep: Reputation: 64
Are you sure you use ppoe? Is it possible you use DHCP? When you are in any other OS what do you have to do to get on the internet?

Cool
 
Old 07-21-2003, 12:02 PM   #3
linda
Member
 
Registered: Apr 2001
Location: New Jersey
Distribution: Slackware
Posts: 222

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Well, I got it to work!

I got rid of Mandrake because I read somewhere that there was a bug concerning internet connections, and I didn't want to have that getting in the way, since i didn't know what I was doing anyway.

I installed Libranet without letting it automatically find my network card or configure my network connection.
Then I went here http://www.roaringpenguin.com/pppoe/
and got their program. And read all of the information!
Then I went back to Libranet, went to XAdmin and loaded my network card. That worked fine for me, it detected it.
Then I followed the instructions included with Roaring Penguin's program to the letter: I did NOT use any of Libranet's menus. I think that is what did me in the last time I tried: all of those editing menus added too much conflicting information. (Maybe)
Anyway, I checked to make sure my card was working by typing lsmod and ifconfig the0, and it was fine.
So I then typed adsl-setup and followed it from there. For Verizon, I had to type in my username with the @verizon.net. When it asked for dns numbers, I typed in server (as suggested by the promp since Verizon takes care of numbers). And by golly it all worked. I am so happy!

Oh, another thing I did before I booted into Libranet, I turned off the Westell modem from Verizon. I booted into Libranet, and then turned it on. I don't know if that helped, but it does send info to the computer, so maybe turing it on while in Libranet sent some needed info to my computer.

Well, I hope this keeps working!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slow Internet Connection when Connecting to Internet on Browsers lennysokol Linux - Networking 8 04-09-2011 05:29 PM
Nic card -> cable internet modem no internet connection zeshan_b Mandriva 21 09-26-2004 12:48 PM
Messed up my internet settings (NO internet connection) :( Almazick Linux - Networking 2 09-08-2004 01:05 PM
My internet apps cannot detect my internet connection esthon_wood Mandriva 5 08-30-2004 09:38 PM
i can get internet connection in windows but in LINUX there is no connection ruzvay Linux - Networking 2 06-08-2004 08:02 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:08 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration