LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-23-2005, 09:28 AM   #1
rp23g7
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Internet connection


HI, tellI am trying to get a internet connection going on a fresh install of Linux RedHat 9 2.4.6. I have a system with a P4P-VM with a onboard Intel NIC.

Linux sees it and identifies it as a Intel Ether Express 100. I go int Internet Connection Wizard and configure and activate it and reboot, but it doesnt work.

Am i missing something? Do I need to get the Linux drivers from Intel or ASUS
 
Old 03-23-2005, 09:30 AM   #2
alunduil
Member
 
Registered: Feb 2005
Location: San Antonio, TX
Distribution: Gentoo
Posts: 684

Rep: Reputation: 62
If you gain connection on activation of device, but lose it on reboot. Then, check the first tab in the editing of your settings on the device to see if the box for load on boot is marked, or you can go CLI and add it to your startup scripts.

Hope this helps,

Alunduil
 
Old 03-23-2005, 09:59 AM   #3
rp23g7
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I never get connected, i did check the load on Boot, and rebooted, but it didnt seem to help. What is CLI?
 
Old 03-24-2005, 01:00 AM   #4
Trio3b
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Texas, USA
Distribution: MDV 2008.1, PCLinuxOS,
Posts: 315

Rep: Reputation: 30
connection

Does the net config say it is activated? If so, then click on Mozilla or Konqueror and you should be connected. In mozilla, go to edit>preferences> then enter the homepage you want starting with http://www. whatever.whatever.
good luck
 
Old 03-24-2005, 01:58 AM   #5
masand
LQ Guru
 
Registered: May 2003
Location: INDIA
Distribution: Ubuntu, Solaris,CentOS
Posts: 5,522

Rep: Reputation: 58
hi there

what do u have in this file

/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0

post it here

regards
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slow Internet Connection when Connecting to Internet on Browsers lennysokol Linux - Networking 8 04-09-2011 04:29 PM
Nic card -> cable internet modem no internet connection zeshan_b Mandriva 21 09-26-2004 11:48 AM
Messed up my internet settings (NO internet connection) :( Almazick Linux - Networking 2 09-08-2004 12:05 PM
My internet apps cannot detect my internet connection esthon_wood Mandriva 5 08-30-2004 08:38 PM
i can get internet connection in windows but in LINUX there is no connection ruzvay Linux - Networking 2 06-08-2004 07:02 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:58 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration