LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-04-2009, 10:38 AM   #1
Thelionroars
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2009
Location: Melbourne, Australia
Distribution: Ubuntu
Posts: 19

Rep: Reputation: 1
Internet Connected But Not Loading


I am running Xubuntu 9.04, with LXDE on an old Acer 526iTX. After fiddling around trying to connect it to a Vista machine using a crossover cable, I must have broken the internet (well not the whole internet obviously, just my connection). nm-applet will show the connection as working, but no loading takes place (eg. firefox shows 'connecting to google.com.au..' but nothing happens). Same behaviour whether browsing, pinging or updating by CLI, and over any type of connection (mobile broadband, wifi or ethernet cable). This has persisted over many days, through restarts and deleting and re-creating the connection in nm-applet. I can also rule out a hardware problem as the connections work fine using a live CD.

It's no big deal if I have to reinstall (I probably will anyway), but I was wandering if anyone would know the probable cause of this behaviour.
 
Old 08-04-2009, 10:51 AM   #2
jag2000
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Ohio
Distribution: Ubuntu 12.04
Posts: 315
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 31
why are you using a crossover cable to a vista machine? do you have a router or switch?
is this a DSL or cable connection.
or are you running internet connection sharing with vista?
 
Old 08-04-2009, 06:46 PM   #3
Thelionroars
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2009
Location: Melbourne, Australia
Distribution: Ubuntu
Posts: 19

Original Poster
Rep: Reputation: 1
Quote:
Originally Posted by jag2000 View Post
why are you using a crossover cable to a vista machine?
I was playing around, trying to get it to work.
Quote:
do you have a router or switch?
I have a switch now, but I haven't tried setting it up or continuing with my attempts at networking since the internet stopped working on my laptop.
Quote:
is this a DSL or cable connection.
Neither. I don't have a phone line or cable at home so I use a usb mobile broadband modem. I have tried a DSL connection through a switch somewhere else, and wifi but the behaviour is identical no matter what method of connecting.
Quote:
or are you running internet connection sharing with vista?
No, I switch the usb modem around to whatever computer I want to connect to the internet with.

The problem is confined to the existing installation of the laptop (a live CD will work fine and no problems on any other computer).

Last edited by Thelionroars; 08-04-2009 at 06:49 PM.
 
Old 08-09-2009, 01:11 PM   #4
Thelionroars
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2009
Location: Melbourne, Australia
Distribution: Ubuntu
Posts: 19

Original Poster
Rep: Reputation: 1
I never figured out what was going wrong with the internet connection, so I reinstalled Ubuntu today.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unplug Internet Cable and plugin aging, but could not connected to the internet DevlinX Linux - General 2 07-02-2006 11:36 AM
problems loading internet pages even though connected jamsy Linux - Wireless Networking 1 10-26-2005 01:51 PM
Oh my. No internet connected? ElvenAssassin Linux - Newbie 8 04-25-2005 02:17 PM
internet is connected but cannot browse internet?!?!? myk3 Linux - Newbie 3 11-17-2003 06:57 AM
Slow application loading when connected to network Sornen Linux - Networking 2 07-31-2003 07:15 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:33 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration