LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-26-2003, 05:47 PM   #1
yalanop
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2003
Location: Crete, Hellas
Distribution: Redhat 8.0
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Unhappy Installing RPM Problem....


I am trying to install an rpm so i "su" and try executing
Code:
# rpm -Uvh /home/user/sm56.rpm
but bash just sits there soing absolutely nothing!!! I cant even type in another command. It just adds a line feed and seems to turn into a text editor. As far as the rpm is concirned, it soes not get installed !

Any advice is very welcome!

thanx!
 
Old 01-26-2003, 05:56 PM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
add another -v to the command line to find out what's up.
 
Old 01-26-2003, 06:13 PM   #3
bulliver
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Edmonton AB, Canada
Distribution: Gentoo x86_64; Gentoo PPC; FreeBSD; OS X 10.9.4
Posts: 3,760
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 78
If you are installing a new rpm shouldn't you use install instead of upgrade?

Try replacing 'U' with 'i' and see if it works...
 
Old 01-27-2003, 06:58 AM   #4
mhearn
LQ Guru
 
Registered: Nov 2002
Location: Durham, England
Distribution: Fedora Core 4
Posts: 1,565

Rep: Reputation: 47
-Uvh normally works.

This might be due to a rather nasty (known) bug in the version of RPM that shipped with 8.

If RPM doesn't work for you yalanop say so, I've encountered this situation before. If RPM crashes or is killed during an operation it can mess things up completely. A friend got it every few operations until he upgraded RPM to a fixed version.
 
Old 01-27-2003, 08:44 AM   #5
yalanop
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2003
Location: Crete, Hellas
Distribution: Redhat 8.0
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
RPM did crash, but after a reboot (!!) it started to work properly again! I am just getting frustrated trying to install my motorlla modem. It appears that the drivers where compiled with version 2 of gcc and I tried to insmod the module for the modem but to no avail

Thans everyone
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem installing c++ rpm Da_riPPer Linux - Newbie 1 08-12-2005 07:18 AM
Problem Installing ICEWM RPM ChuckB0612 SUSE / openSUSE 2 07-29-2005 01:56 PM
rpm installing problem linux_lover2005 Linux - Software 2 02-17-2005 08:56 AM
problem installing rpm gschrade Linux - Newbie 3 12-02-2003 09:44 PM
Problem when installing an rpm file TransAmJugo Linux - General 1 08-01-2003 12:04 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:34 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration