LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-09-2008, 03:53 AM   #1
agussuwarso
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2008
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Question installing first linux my PClinuxOS livecd stop running at fatal server error


I am the first time going to install linux on my PC. but when I boot from the livecd, it stop at fatal error server. I have set the ACPI in the power management to "disable" and it does not take effect. first I use the "3D OS" version DVD, it does not work. the proses is success until commandpromt only. I login as root and it/s OK. I type startx and then process..... and stop at fatal error server. I use another livecd but the result is the same. but I succed in running linux knoppix on my PC and I can not install it, because it's only dor livecd porpuses.
The message on the computer are :
---
unable to open socket inet6
transport open failed for inet6/localhost:0
---
the final report is :
---
fatal error server no screen found
X10 fatal IO error 104 (connection reset by peer) on X server ":0.0"
............

my PC specification :
proc AMD athlonx2 4000+, motherboard biostar TF7025-M2,
memmory 1 Gb, harddisk 80 Gb.
My video card is on board. it is nvidea (in manual book is written "graphic = intergrated in Geforce 7025/NF630a Chipset")

what do I have to do?

Last edited by agussuwarso; 03-09-2008 at 04:29 AM. Reason: to complete the spec of my PC
 
Old 03-09-2008, 04:05 AM   #2
AceofSpades19
Senior Member
 
Registered: Feb 2007
Location: Chilliwack,BC.Canada
Distribution: Slackware64 -current
Posts: 2,079

Rep: Reputation: 58
whats your videocard?
 
Old 03-09-2008, 10:19 AM   #3
agussuwarso
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2008
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
my PC specification :
proc AMD athlonx2 4000+, motherboard biostar TF7025-M2,
memmory 1 Gb, harddisk 80 Gb.
My video card is on board. it is nvidea (in manual book is written "graphic = intergrated in Geforce 7025/NF630a Chipset")
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
raid_setup hdas fatal error when running lilo after edit SyCo123 Linux - Laptop and Netbook 1 02-22-2008 07:30 PM
Fatal error for installing Oracle in Linux vkoppala Linux - General 2 12-01-2005 05:32 PM
fatal error - Data for LiveCd not found. Are you using SCSI? dr_zayus69 Linux - Distributions 2 06-07-2005 01:41 PM
Fatal server error installing Debian Bruce Hill Linux - Newbie 2 07-27-2003 12:41 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:24 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration