LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-20-2011, 07:12 PM   #1
LittlePenguin
Member
 
Registered: Jan 2011
Posts: 52

Rep: Reputation: 3
Installed my videocard, restarted -> black screen...


Hi again

Im using Debian Sqeeze, I installed my videocard (Ati Sapphire 5850) how?, I just ran aptitude install fglrx, it took some time, like 25 mins to download, everything seemed ok, I restarded the pc and in the middle of Debian's boot I hear a "beep" from my motherboard speaker and a black screen.

I think is video driver related... but, now what should I do?, I can boot in recovery mode but I dont know what to do :S

Should I uninstall my videcard?, if so then how?..

Thx in advance.
 
Old 01-20-2011, 07:48 PM   #2
matthewg42
Senior Member
 
Registered: Oct 2003
Location: UK
Distribution: Kubuntu 12.10 (using awesome wm though)
Posts: 3,530

Rep: Reputation: 62
How soon after powerup do you get the beep? BIOSes often issue "beep codes" when there is a hardware issue, although this is done before the OS starts to load. You should be able to find a list of beep codes from your motherboard / BIOS maker's website.
 
Old 01-20-2011, 08:02 PM   #3
LittlePenguin
Member
 
Registered: Jan 2011
Posts: 52

Original Poster
Rep: Reputation: 3
No, this is not hardware related, Im using the same pc right now running Windows 7 without a problem.

I think the beep is when the system ask me to login, cuz I got no sound working.

Now I remember.. I also installed the sound, or at least I installed pidgin that installed something that gave me sound :P, dunno what.

So... yeah, maybe is not videocard related, anyways, how can I know whats the problem now?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Somehow deleted xfce4 and installed Python now black screen with an X for cursor eggyfried Linux - Newbie 2 11-04-2010 06:00 PM
I'm installed ati driver in openSUSE,and black screen! anj Linux - Hardware 4 09-13-2009 06:37 PM
Just installed mint7,GET BLACK SCREEN AFTER LOGIN, help!!!!!!!! elvinkruger Linux - Laptop and Netbook 23 07-12-2009 02:43 PM
Black screen after installing SuSE 10.1 with XP already installed Want2KnowLINUX Linux - Newbie 11 09-23-2006 11:32 AM
Installed ATI video rpm --> black screen 144419855310001 Fedora 4 07-08-2006 09:41 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:22 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration