LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-23-2004, 02:20 PM   #1
BigM
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Install problem


Hello,

When i try to install Red hat 9 my video card stops outputting to my monitor. I use a g force Fx 5200 128MB video card, the HCL says its supported. Before i lose video i can see on the screen that its trying to use a VESA (generic) driver for my video card. I assume that this is my problem, is there a way to use a basic 16 bit driver just to get my through the install? Or if anyone has an idea why my video card fails on install i would really appreciate it.

Thanks
 
Old 03-23-2004, 06:07 PM   #2
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,568

Rep: Reputation: 164Reputation: 164
Try 'nv' driver (for NVidia cards). If it doesn't work, use standard VGA in 640x480 to get throught the installation and then when it's finished download driver from nvidia.com (will work for sure).
 
Old 03-23-2004, 06:18 PM   #3
Komakino
Senior Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Somerset, England
Distribution: Slackware 10.2, Slackware 10.0, Ubuntu 9.10
Posts: 1,938

Rep: Reputation: 55
I think there is a kernel option you can pass to the installer to tell it to use a particular graphic driver for the install. Not sure what it is though, try checking for any options as your CD boots.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Card problem(every time i install linux i have diffirent hardware problem) jacka1l Linux - Newbie 7 08-11-2005 07:10 AM
Slack 10.1 Install Problem(During Package Install) terdbird Slackware - Installation 2 04-22-2005 03:18 PM
problem after problem with kopete 0.8.4 install starking Linux - Software 0 08-13-2004 09:11 AM
dhcp problem in Debian netinst install..Help !! install. copter Linux - Networking 11 06-30-2004 02:14 PM
Install Problem SuseBoy Linux - Distributions 1 07-26-2003 05:16 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:58 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration