LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-22-2011, 12:44 PM   #1
insanity99
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2010
Location: Liverpool, England
Distribution: Ubuntu 10.4
Posts: 23

Rep: Reputation: 0
install help


hi, i got a new laptop today, i bought it just to use linux. i but the iso on my usb and it works fine on the pc, but when i try it on my new laptop i am getting 'boot error' and must restart and remove usb.

iso: ubuntu-10.10-desktop-amd64.iso
laptop: http://www.ebuyer.com/product/237739

pretty concerned considering i bought this just for linux
 
Old 02-22-2011, 12:56 PM   #2
corp769
LQ Guru
 
Registered: Apr 2005
Posts: 5,817

Rep: Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002Reputation: 1002
First things first.... I notice that the "iso" you are referring to is a 64 bit image. Is your laptop 32 bit or 64 bit? And a bigger question, what is the actual error you are getting?
 
Old 02-22-2011, 01:09 PM   #3
insanity99
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2010
Location: Liverpool, England
Distribution: Ubuntu 10.4
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 0
pretty sure its 64 bit, i left the link to the laptop in my first post.
 
Old 02-22-2011, 03:53 PM   #4
TobiSGD
Moderator
 
Registered: Dec 2009
Location: Germany
Distribution: Whatever fits the task best
Posts: 17,130
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825
Please post the exact error message, otherwise we are not able to help you.
 
Old 02-22-2011, 03:57 PM   #5
insanity99
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2010
Location: Liverpool, England
Distribution: Ubuntu 10.4
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i got it on but there is no sound, i typed lspci -v | less in the terminal and there is no sound card listed. does this mean the laptops sound card is not compatible with linux?
 
Old 02-22-2011, 05:08 PM   #6
TobiSGD
Moderator
 
Registered: Dec 2009
Location: Germany
Distribution: Whatever fits the task best
Posts: 17,130
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825
ASUS seems to know nothing about this notebook, at least I can't find it on their website. So it would actually help if you show us the output of lspci and lsusb.
 
Old 02-22-2011, 05:39 PM   #7
ibaydan
Member
 
Registered: Jan 2008
Distribution: Debian6 , Centos 6,Ubuntu 11.04
Posts: 57

Rep: Reputation: 2
lspci list all devices that has driver or not.You have to find the soundcard chip and than search for chip firmware or driver.Be carefull while examining lspci output
 
Old 02-22-2011, 06:58 PM   #8
vtel57
Member
 
Registered: Jul 2006
Location: Tampa, FL, USA
Distribution: Slackware64
Posts: 912

Rep: Reputation: 103Reputation: 103
That is definitely a 64 bit processor --> http://www.cpu-world.com/CPUs/Pentiu...e%20P6100.html

I would download Ubuntu64 and burn it onto a DVD. Boot from the DVD to install the operating system. There is no reason that machine shouldn't run/install Ubuntu from a Live disk.

Last edited by vtel57; 02-22-2011 at 07:03 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Open Office will not install on factory install of Ubuntu 8.04 LTS on Dell Mini 10 trekgirl Linux - Laptop and Netbook 6 08-02-2009 12:37 AM
Ubuntu as frugal install, iso install, img install? impossible? nooby Ubuntu 15 08-22-2008 06:49 AM
Red Hat Linux 9 install: error "No devices found to install ... gunneszz Red Hat 1 03-10-2008 05:52 AM
apt-get install dependency problems with hplip software and kde install for Agnula maybi7 Linux - Software 1 02-03-2007 06:16 PM
How do I re-install an operatingsystem? Corrupted install. Yast wont load. URGENT.thx CrewXp SUSE / openSUSE 5 05-09-2005 01:07 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:10 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration