LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 10-22-2005, 08:20 PM   #1
J--Lew
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Location: Calgary, Canada
Posts: 29

Rep: Reputation: 15
Incorrect video settings? Nvidia Geforce 440


Hey guys, I have run into another problem, and I think it has something to do with my video card settings. I have an HP Pavilion zv5000 with an AMD 64 3400+ processor, 1024mb ram, and an Nvidia Geforce 440 graphics card, with 3d acceleration enabled. My current resolution is 1680 x 1050

One of the symptoms seems to be when picking a screensaver in KDE. The first time I log into KDE, I am able to preview any of the screensavers just fine, but then if I try to preview a second one (or the same one again), all I get is a black screen. Same thing happens when waiting for the screensavers to kick in, usually I just get a black screen.

Another problem, which I think MIGHT be related, is when selecting multiple items using my mouse on the desktop. When dragging the mouse, if the selector-box starts getting big, it starts going really choppy. To give you an idea, it takes about 5 seconds to make a box from the middle of the screen to the corner.

Here is my xorg.conf file:

# /.../
# SaX generated X11 config file
# Created on: 2005-10-20T00:42:13-0600.
#
# Version: 7.1
# Contact: Marcus Schaefer <sax@suse.de>, 2002
#
# Automatically generated by [ISaX] (7.1)
# PLEASE DO NOT EDIT THIS FILE!
#
Section "Files"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/local"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/URW"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/PEX"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/cyrillic"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin2/misc:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin2/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin2/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin2/Type1"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/latin7/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/baekmuk:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/japanese:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/kwintv"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/truetype"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/uni:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/ucs/misc:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/ucs/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/ucs/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/hellas/misc:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/hellas/75dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/hellas/100dpi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/hellas/Type1"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/sgi:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/xtest"
FontPath "/opt/kde3/share/fonts"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "AllowMouseOpenFail"
EndSection

Section "Module"
Load "extmod"
Load "type1"
Load "glx"
Load "freetype"
Load "dbe"
Load "v4l"
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "kbd"
Identifier "Keyboard[0]"
Option "Protocol" "Standard"
Option "XkbLayout" "us"
Option "XkbModel" "hpzt11xx"
Option "XkbRules" "xfree86"
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "mouse"
Identifier "Mouse[1]"
Option "Buttons" "5"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Name" "Microsoft 3-Button Mouse with IntelliEye?"
Option "Protocol" "explorerps/2"
Option "Vendor" "Sysp"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "synaptics"
Identifier "Mouse[3]"
Option "AccelFactor" "0.1"
Option "BottomEdge" "650"
Option "CircScrollDelta" "0.1"
Option "CircScrollTrigger" "2"
Option "CircularScrolling" "1"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "EdgeMotionMaxSpeed" "15"
Option "EdgeMotionMinSpeed" "15"
Option "Emulate3Buttons" "on"
Option "EmulateMidButtonTime" "75"
Option "FingerHigh" "15"
Option "FingerLow" "14"
Option "HorizScrollDelta" "20"
Option "InputFashion" "Mouse"
Option "LeftEdge" "120"
Option "MaxSpeed" "1"
Option "MaxTapMove" "110"
Option "MaxTapTime" "180"
Option "MinSpeed" "0.2"
Option "Name" "ALPS;Touchpad"
Option "Protocol" "auto-dev"
Option "RightEdge" "830"
Option "SHMConfig" "on"
Option "TopEdge" "120"
Option "UpDownScrolling" "1"
Option "Vendor" "Sysp"
Option "VertScrollDelta" "20"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "Monitor"
Option "CalcAlgorithm" "CheckDesktopGeometry"
DisplaySize 410 205
HorizSync 28-48
Identifier "Monitor[0]"
ModelName "PAVILION ZV5000"
Option "DPMS"
VendorName "HEWLETT-PACKARD"
VertRefresh 42-70
UseModes "Modes[0]"
EndSection

Section "Modes"
Identifier "Modes[0]"
Modeline "1680x1050" 101.42 1680 1760 1936 2192 1050 1051 1054 1076
Modeline "1600x1024" 96.84 1600 1680 1848 2096 1024 1025 1028 1050
Modeline "1600x1000" 96.77 1600 1680 1848 2096 1000 1001 1004 1026
Modeline "1400x1050" 84.76 1400 1472 1616 1832 1050 1051 1054 1076
Modeline "1280x1024" 77.62 1280 1344 1480 1680 1024 1025 1028 1050
Modeline "1440x900" 87.41 1440 1512 1664 1888 900 901 904 926
Modeline "1280x960" 77.93 1280 1344 1480 1680 960 961 964 987
Modeline "1280x800" 77.71 1280 1344 1480 1680 800 801 804 826
Modeline "1152x864" 69.61 1152 1208 1328 1504 864 865 868 890
Modeline "1280x768" 78.80 1280 1344 1480 1680 768 769 772 795
Modeline "1280x768" 77.37 1280 1344 1480 1680 768 769 772 794
Modeline "1024x768" 63.04 1024 1080 1184 1344 768 769 772 795
Modeline "1024x768" 61.89 1024 1080 1184 1344 768 769 772 794
Modeline "800x600" 44.13 800 840 920 1040 600 601 604 624
Modeline "800x600" 36.88 800 832 912 1024 600 601 604 621
Modeline "768x576" 40.41 768 800 880 992 576 577 580 599
Modeline "768x576" 33.74 768 792 872 976 576 577 580 596
Modeline "640x480" 27.74 640 664 728 816 480 481 484 500
Modeline "640x480" 23.06 640 656 720 800 480 481 484 497
EndSection

Section "Screen"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1680x1050" "1600x1024" "1600x1000" "1400x1050" "1280x1024" "1440x900" "1280x960" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1024x768" "800x600" "768x576" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1680x1050" "1600x1024" "1600x1000" "1400x1050" "1280x1024" "1440x900" "1280x960" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1024x768" "800x600" "768x576" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1680x1050" "1600x1024" "1600x1000" "1400x1050" "1280x1024" "1440x900" "1280x960" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1024x768" "800x600" "768x576" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 32
Modes "1680x1050" "1600x1024" "1600x1000" "1400x1050" "1280x1024" "1440x900" "1280x960" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1024x768" "800x600" "768x576" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1680x1050" "1600x1024" "1600x1000" "1400x1050" "1280x1024" "1440x900" "1280x960" "1280x800" "1152x864" "1280x768" "1024x768" "800x600" "768x576" "640x480"
EndSubSection
Device "Device[0]"
Identifier "Screen[0]"
Monitor "Monitor[0]"
EndSection

Section "Device"
BoardName "GeForce4 440 Go 64M"
BusID "1:0:0"
Driver "nvidia"
Identifier "Device[0]"
Option "FlatPanelProperties" "Scaling"
#Option "NvAGP" "2"
#Option "NvAGP" "0"
#Option "NvAGP" "3"
Option "NvAGP" "1"
Option "IgnoreEDID" "true"
Option "Mobile" "2"
VideoRam 65536
Screen 0
VendorName "NVidia"
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Layout[all]"
InputDevice "Keyboard[0]" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse[1]" "CorePointer"
InputDevice "Mouse[3]" "SendCoreEvents"
Option "Clone" "off"
Option "Xinerama" "off"
Screen "Screen[0]"
EndSection

Section "DRI"
Group "video"
Mode 0660
EndSection

Section "Extensions"
EndSection

I know this isnt really anything critical, just really annoyances. I am just one of those people who know that if there might be something not working right, it will bug me until I fix it

Thanks for any help / suggestions guys!
 
Old 10-23-2005, 08:25 AM   #2
mr_demilord
Member
 
Registered: Sep 2005
Posts: 244

Rep: Reputation: 30
Check the <xorg0.log> in the </var/log/> directory also check the logfile <messages>
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Driver for NVidia GeForce 4 440 Go? digsy Linux - Hardware 15 02-01-2008 12:27 PM
Nvidia GeForce 2 MX/MX 440 OpenGL in Slackware 10.1 orbb Linux - Hardware 6 08-27-2005 06:42 PM
nvidia geforce 4 mx 440 meinzorn Linux - Hardware 1 11-20-2004 04:36 AM
Nvidia Geforce 4 MX 440 tunga Linux - Hardware 3 12-30-2003 07:45 PM
Nvidia Geforce Mx-440 Pci frog-newbie Linux - Hardware 2 09-08-2003 07:41 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:59 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration