LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-04-2007, 08:44 AM   #1
josenorsu
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2007
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
inactive device SIS 191 ethernet controller


im setting up a proxy server, using fedora core 7

im currently using fedora core7 i386,
CPU specs,
intel core 2 dou processor,
ASUS P5S-MX SE motherboard,,
and a built-in network card,,

fedora has already detected the card,, but it we cannot set active the card,,

can anyone help me on this??
 
Old 10-04-2007, 09:10 AM   #2
bathory
LQ Guru
 
Registered: Jun 2004
Location: Piraeus
Distribution: Slackware
Posts: 11,597

Rep: Reputation: 1520Reputation: 1520Reputation: 1520Reputation: 1520Reputation: 1520Reputation: 1520Reputation: 1520Reputation: 1520Reputation: 1520Reputation: 1520Reputation: 1520
Did you try
Code:
modprobe sis190
to load the module and then use whatever utility FC has to configure the nic?

Last edited by bathory; 10-04-2007 at 09:11 AM.
 
Old 10-08-2007, 01:57 AM   #3
josenorsu
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2007
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by bathory View Post
Did you try
Code:
modprobe sis190
to load the module and then use whatever utility FC has to configure the nic?
yes , i tried the code "modprobe190" and theres a comment that says, "line 6: ignoring bad line starting with options"
what does this means??
does the the module that supports my sis191 is not present???
hmmm
 
Old 10-08-2007, 03:05 AM   #4
bathory
LQ Guru
 
Registered: Jun 2004
Location: Piraeus
Distribution: Slackware
Posts: 11,597

Rep: Reputation: 1520Reputation: 1520Reputation: 1520Reputation: 1520Reputation: 1520Reputation: 1520Reputation: 1520Reputation: 1520Reputation: 1520Reputation: 1520Reputation: 1520
Check the 6th line of the /etc/modprobe.conf or /etc/modules.conf (whatever your distro uses) to see if it uses the correct options statement for this module. Perhaps you can even remove (comment out) the 6th line to see if the module is loaded by the kernel.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with ethernet card [Marvel Yukon Ethernet controller] in Fedora 4 me4linux Linux - Hardware 3 03-28-2007 03:39 PM
ethernet inactive after installing Red Hat 9.0 Annihillator Linux - Hardware 1 11-17-2006 03:03 PM
ethernet card SiS 900-Based PCI Fast Ethernet Adapter Not Detected pathan_azhar Linux - Networking 0 08-13-2006 05:15 AM
ethernet card (sis) not detected baterya Linux - Hardware 2 07-09-2004 05:27 AM
191 madunix AIX 1 03-06-2004 07:11 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:08 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration