LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-22-2004, 06:10 AM   #1
RestInPieces
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: In front of a CRT monitor
Distribution: Slackware-current
Posts: 108

Rep: Reputation: 15
ide-scsi emulation


I use scsi emulation and usually my dmesg has this:
scsi0 : SCSI host adapter emulation for IDE ATAPI devices
Vendor: SONY Model: CD-RW CRX220E1 Rev: 6YS1
Type: CD-ROM ANSI SCSI revision: 02
sr0: scsi3-mmc drive: 246x/52x writer cd/rw xa/form2 cdda tray
Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
Attached scsi CD-ROM sr0 at scsi0, channel 0, id 0, lun 0
now the last line is gone... .. and i can't use my cdrw because ..hell .. "it isn't there".Anyone knowing what's this prob about ?
(just to make this clear: my sr0 doesn't apper to be a valid device)
thanks in advance

Last edited by RestInPieces; 08-22-2004 at 06:12 AM.
 
Old 08-22-2004, 07:50 AM   #2
trainpic
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Ohio
Distribution: Ubuntu 6.06 LTS (Ubuntu, Edubuntu, Ubuntu Server)
Posts: 77
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 15
Maybe you've got other (real) SCSI devices plugged in? I had trouble on a system with a SCSI hard drive and two IDE CD-RWs, until i found that they were 1,0,0 and 1,1,0.
-trainpic
 
Old 08-22-2004, 09:33 AM   #3
RestInPieces
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: In front of a CRT monitor
Distribution: Slackware-current
Posts: 108

Original Poster
Rep: Reputation: 15
no.. i'm quite sure i haven't got any other scsi devices...
it worked fine until now....but now it changed his mind
 
Old 10-31-2004, 05:45 PM   #4
trainpic
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Ohio
Distribution: Ubuntu 6.06 LTS (Ubuntu, Edubuntu, Ubuntu Server)
Posts: 77
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 15
Maybe you need this added to you're grub kernel options:
hd[I]x[I]=ide-scsi

where [I]x[I]=
a for master ide 1
b for slave ide 1
c for master ide 2
d for slave ide 2

also, humor me and see if the connector fell out

-trainpic
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
trouble with scsi-ide emulation nard Linux - Laptop and Netbook 1 09-24-2004 09:26 PM
No ide SCSI emulation on 2.6? moger Linux - General 1 01-17-2004 10:42 PM
ide-scsi emulation vabaliukas Linux - Hardware 0 07-09-2003 10:14 AM
ide-scsi emulation vabaliukas Linux - Hardware 2 07-07-2003 09:39 PM
IDE-SCSI emulation problem rdoucet Linux - Newbie 7 03-26-2003 09:30 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:12 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration