LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 12-27-2011, 09:53 AM   #1
DavidDiepUSC
Member
 
Registered: Jan 2008
Posts: 57

Rep: Reputation: 0
IBM z/VM with Linux IPL error - HCPGIRL450W


Hello...

Has anyone experienced this problem before? I am having a problem IPL'ing my linux virtual machine. I get the following:

z/VM V6.1.0 2011-11-20 20:07

DMSACP723I A (191) R/O
DMSACP723I C (592) R/O
DIAG swap disk defined at virtual address 300 (64989 4K pages of swap space)
DIAG swap disk defined at virtual address 301 (129981 4K pages of swap space)
Do you want to IPL Linux from minidisk 100? y/n
y 00: zIPL v1.8.2-42.el6 interactive boot menu
00:
00: 0. default (linux-2.6.32-220.el6.s390x)
00:
00: 1. linux-2.6.32-220.el6.s390x
00:
00: Note: VM users please use '#cp vi vmsg <input>'
00:
00: Please choose (default will boot in 5 seconds):
00: Booting default (linux-2.6.32-220.el6.s390x)...
00: HCPGIR450W CP entered; disabled wait PSW 000A0000 00000102
 
Old 12-28-2011, 04:58 AM   #2
syg00
LQ Veteran
 
Registered: Aug 2003
Location: Australia
Distribution: Lots ...
Posts: 12,491

Rep: Reputation: 1077Reputation: 1077Reputation: 1077Reputation: 1077Reputation: 1077Reputation: 1077Reputation: 1077Reputation: 1077
Presumably your other guests IPL fine.
Might be worthwhile to look at the (memory) size of that guest.
 
Old 12-29-2011, 09:52 AM   #3
DavidDiepUSC
Member
 
Registered: Jan 2008
Posts: 57

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks syg00... right after I posted this question, I went ahead and allocated another swap directory. The virtual guest IPL'd without issue. However, I now have a cloning issue. When I try to run my clone script I get the following error:

grep: /mnt/clone/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0: No such file or directory
grep: /mnt/clone/etc/sysconfig/network: No such file or directory
Error: no /mnt/clone/etc found

This is after the minidisk copy, so it has to be occurring during the time between the cloner system and golden image...
 
  


Reply

Tags
redhat


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] How does the IPL know to load Stage1_5? derrickr Linux - General 3 12-31-2009 09:11 AM
Gotta love iPL forums SkcesttuB5000 General 2 04-08-2006 09:47 AM
error IBM.Host.rm krusty_lab AIX 2 03-06-2006 06:34 AM
gedit window launches at IPL. Why?? kphume Linux - Software 0 10-18-2004 10:55 AM
Linux on Zseries ,IPL/loading problem ramki Linux - Software 1 11-19-2003 12:42 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:36 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration