LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-01-2015, 09:44 AM   #1
what is
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2015
Posts: 28

Rep: Reputation: Disabled
I have ubuntu server (14.10) and I want to use internet


hello, I changed ubuntu 11 to ubuntu 14.10.

At the time of installation, I chose only open ssh for installation and I installed successfully.
now, I have not apache2, because when I typed
Code:
 sudo apt-get install apache2
I see:
Code:
Unable to locate package apache2

It is clear I have not apache2.now,I want to connect in internet and install it.

thanks.
 
Old 02-01-2015, 10:46 AM   #2
wpeckham
Senior Member
 
Registered: Apr 2010
Location: Continental USA
Distribution: Debian, Ubuntu, Fedora, RedHat, DSL, Puppy, CentOS, Knoppix, Mint-DE, Sparky, Vsido, tinycore, Q4OS
Posts: 1,792

Rep: Reputation: 618Reputation: 618Reputation: 618Reputation: 618Reputation: 618Reputation: 618
apache2

1. Check that you have an internet connection, you may not be reaching the repos. if not fix this first.
2. Check that your apt is installed and working. (try 'apt-get update') if not fix this first.
3. Check that your repos has apache under the expected name. Try "apt-cache search apache|grep ^apa" and see what lists.

If you detect a problem with any one of those, we will be right here.
 
Old 02-01-2015, 04:39 PM   #3
what is
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2015
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I can to use the following code:
Code:
wget https://google.com
but I can not see a google site like thing that I see in my browser (firefox) in my windows.
 
Old 02-02-2015, 03:52 AM   #4
what is
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2015
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Regarding the previous post, my connection is active.

now, when I use the following code:

Code:
 sudo apt-get install xfce4 xfce4-goodies tightvncserver
I see the following message:
Code:
 Unable to locate package xfce4-goodies
I use virtual Box and I have ubuntu server 14.10 in my VM.

thanks.
 
Old 02-02-2015, 04:54 AM   #5
what is
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2015
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
please help me.please.

I changed my ubuntu server to ubuntu server 14 .and I search in google but I cannot to solve this problem.I cannot to installation anything but my connection is active. I want mysql and apache and directadmin and .... and there are these commands in google but I can not.This problem can be other problems.

thanks.
 
Old 02-02-2015, 06:11 AM   #6
what is
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2015
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
How My Settings:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	k1.png
Views:	7
Size:	138.3 KB
ID:	17479   Click image for larger version

Name:	k2.png
Views:	6
Size:	140.0 KB
ID:	17480   Click image for larger version

Name:	k3.png
Views:	7
Size:	159.6 KB
ID:	17481  
 
Old 02-02-2015, 06:12 AM   #7
what is
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2015
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
and more:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	k4.png
Views:	4
Size:	160.4 KB
ID:	17482   Click image for larger version

Name:	k5.png
Views:	7
Size:	145.9 KB
ID:	17483   Click image for larger version

Name:	k7.png
Views:	6
Size:	148.7 KB
ID:	17484  
 
Old 02-02-2015, 06:16 AM   #8
what is
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2015
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
and more:
//////////////////////
/////////////////////
/////////////////////
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	k8.png
Views:	8
Size:	143.6 KB
ID:	17488  
 
Old 02-02-2015, 06:18 AM   #9
what is
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2015
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
and more:
//////////////////////////
///////////////////////////
//////////////////////////
///////////////////////////
//////////////////////////
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	k9.png
Views:	5
Size:	197.1 KB
ID:	17489   Click image for larger version

Name:	k10.png
Views:	5
Size:	146.1 KB
ID:	17490  
 
Old 02-02-2015, 06:19 AM   #10
what is
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2015
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
and more:
//////////////////////
///////////////////////
//////////////////////
///////////////////////
//////////////////////
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	k11.png
Views:	5
Size:	121.0 KB
ID:	17491   Click image for larger version

Name:	k12.png
Views:	8
Size:	134.3 KB
ID:	17492  
 
Old 02-02-2015, 08:13 AM   #11
wpeckham
Senior Member
 
Registered: Apr 2010
Location: Continental USA
Distribution: Debian, Ubuntu, Fedora, RedHat, DSL, Puppy, CentOS, Knoppix, Mint-DE, Sparky, Vsido, tinycore, Q4OS
Posts: 1,792

Rep: Reputation: 618Reputation: 618Reputation: 618Reputation: 618Reputation: 618Reputation: 618
APT, not system

If you have access to the internet then all of those settings are good enough. The problem is NOT in your system settings, but in your apt config. Check and update your sources.list (look in /etc/apt and google for current good listing or use one of the auomated tools for creation).
 
Old 02-02-2015, 08:39 AM   #12
maples
Member
 
Registered: Oct 2013
Location: IN, USA
Distribution: Arch, Debian Jessie
Posts: 811

Rep: Reputation: 264Reputation: 264Reputation: 264
Have you run
Code:
apt-get update
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ubuntu server works on LAN but can not get to the internet or the internet to it. techyjpt Linux - Networking 20 05-08-2012 03:41 PM
Ubuntu server as internet gateway russel_sc Linux - Server 2 02-04-2012 06:45 AM
[ubuntu] Internet domain name server athar48 Linux - Newbie 1 03-30-2011 09:35 AM
Ubuntu Server Can't Access Internet mbvpixies78 Linux - Networking 13 01-04-2011 02:13 PM
Ubuntu Internet server problem rzammit Ubuntu 1 10-24-2008 11:54 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:56 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration