LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-02-2002, 01:36 PM   #1
hotrodowner
Member
 
Registered: Mar 2002
Distribution: Too many to count
Posts: 368

Rep: Reputation: 30
Unhappy I can't make USB work at all!


I have read all these how-to's and I'm sick of them. My kernel says it is running USB drivers, but the /proc/bus/usb/devices file is empty. I am using Red Hat 7.1. All I want is to make my HP Scanjet 4200C to work with SANE. When I start SANE it say's



" xsane: no devices available! "



The main HOW-TO I used was this one: http://www.linux-usb.org/USB-guide/book1.html
(this how-to is telling me nothing I can understand)
The Kernel has the following USB configuration:



USB Controller: VIA Technologies, Inc. UHCI USB (rev. 2)



IRQ 11



Master Capable. Letency=64.



I/O at 0xe400 [0xe41f]







I'm so confused I don't know what to do! Can someone help me??
 
Old 04-02-2002, 06:10 PM   #2
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
Do "lsmod" as root and check that the modules are loaded.
 
Old 04-02-2002, 08:44 PM   #3
synthetix
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2002
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
USB MicroSoft IntelliMouse Optical Drivers?

I also have trouble with USB support under the 2.4.5 kernel, and was wondering where I can get updated drivers for my USB MicroSoft Intelli Optical Mouse?

I run SlackWare 8.0.

Thanks
 
Old 04-02-2002, 09:32 PM   #4
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
You don't get drivers for your mouse, you configure it correctly in your X config file. Go to XFree86.org and read the instructions or do a search of this site.
 
Old 04-02-2002, 10:01 PM   #5
rshaw
Senior Member
 
Registered: Apr 2001
Location: Perry, Iowa
Distribution: Mepis , Debian
Posts: 2,692

Rep: Reputation: 45
might not be the usb's fault, the 4200 backend is still in the alpha stage. http://hp4200-backend.sourceforge.net/
 
Old 04-03-2002, 05:40 AM   #6
synthetix
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2002
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Is there an automatic mode that you can run Xf86config in?

I read something on xfree.org about putting;

option "protocol" "auto"

into the config, what do I use as the device location in that case?
 
Old 04-03-2002, 05:15 PM   #7
hotrodowner
Member
 
Registered: Mar 2002
Distribution: Too many to count
Posts: 368

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I found out what my problem was! I was using a 2.0 controller card on kernel 2.4.??. I went out and bought a 1.1 controller today, and it worked (almost perfectly) It even automatically configured my Microsoft Intellimouse USB for me. (still can't get mozilla to use the wheel though). All I really wnt to do now is make my scanner work. I used usbview to see if the scanner was confiqured and it said there was a generic USB scanner attached. However, when I start xsane, It says there is no scanner. How do I make the scanner work?
 
Old 04-03-2002, 06:29 PM   #8
isajera
Senior Member
 
Registered: Jun 2001
Posts: 1,635

Rep: Reputation: 45
the problem with the scanner might be that it's looking for a serial port that the scanner would be attached to. can you change it to search in the usb port?
 
Old 04-03-2002, 07:14 PM   #9
hotrodowner
Member
 
Registered: Mar 2002
Distribution: Too many to count
Posts: 368

Original Poster
Rep: Reputation: 30
When I type xsane at the console the next thing I see is a box that says "xane: no devices available". When I type sane-config I see the following:
Usage:
sane-config --version - show installed script and SANE version
sane-config --ldflags - linker flags required to link with SANE
sane-config --libs - libraries required to link ith SANE
sane-config --cflags - compiler flags required to find SANE headers
sane-config --help - show usage info (this message)
sane-config --help SUBCOMMAND - show help for SUBCOMMAND
sane-config --prefix - prefix used during SANE compile
sane-config --exec-prefix - exec-prefix used during SANE compile


Now what do I do?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unknown USB Camera : How do I make it work ? koodoo Linux - Newbie 13 08-15-2005 10:03 AM
how do i make my USB mouse work for Knoppix 3.6? chillangella Linux - Newbie 1 02-21-2005 12:50 AM
how do i make my USB mouse work for Knoppix 3.6? chillangella Linux - Laptop and Netbook 0 02-16-2005 08:42 PM
How to make a corrupted USB stick work? sundancebt Linux - Newbie 16 04-02-2004 01:18 AM
Can't make USB Intellimouse explorer work Johnnie Walker Slackware 2 08-10-2003 12:42 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:50 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration