LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-05-2008, 09:28 PM   #1
newbeeman
Member
 
Registered: Jun 2008
Posts: 70

Rep: Reputation: 2
I believe I've screwed up?


After a recent upgrade to 8.04 I have 'lost' Synaptic and Add/Remove. When selected the load icon lights, rotates for a few minutes then disappears without loading the program. Of course this means I cannot install/uninstall anything, even updates don't work.
Have read all I can find, but nothing works on this problem.
Can I 'unload' back to 7.1 as that worked fine?
 
Old 06-05-2008, 09:29 PM   #2
MS3FGX
LQ Guru
 
Registered: Jan 2004
Location: NJ, USA
Distribution: Slackware, Debian
Posts: 5,852

Rep: Reputation: 356Reputation: 356Reputation: 356Reputation: 356
Have you tried starting them from the terminal, or better yet, just using apt from the command line?
 
Old 06-05-2008, 09:31 PM   #3
stress_junkie
Senior Member
 
Registered: Dec 2005
Location: Massachusetts, USA
Distribution: Ubuntu 10.04 and CentOS 5.5
Posts: 3,873

Rep: Reputation: 332Reputation: 332Reputation: 332Reputation: 332
IMO never upgrade if you can install from scratch.

The 8.04 release uses a package manager named Adept by default. Look for that in the system menu. You can use that to install Synaptic.

If you cannot find Adept in the menus then open a terminal window and run sudo adept.
Code:
sudo adept
If that doesn't work then at least you should see some informative messages saying why Adept isn't running.

Last edited by stress_junkie; 06-05-2008 at 09:33 PM.
 
Old 06-05-2008, 09:31 PM   #4
newbeeman
Member
 
Registered: Jun 2008
Posts: 70

Original Poster
Rep: Reputation: 2
I believe I've screwed up?

Yep, tried a number of different methods nothing works. It'sa a lot deeper than I can figure.
 
Old 06-05-2008, 09:35 PM   #5
newbeeman
Member
 
Registered: Jun 2008
Posts: 70

Original Poster
Rep: Reputation: 2
Quote:
Originally Posted by stress_junkie View Post
IMO never upgrade if you can install from scratch.

The 8.04 release uses a package manager named Adept by default. Look for that in the system menu. You can use that to install Synaptic.

If you cannot find Adept in the menus then open a terminal window and run sudo adept.
Code:
sudo adept
If that doesn't work then at least you should see some informative messages saying why Adept isn't running.
Ran that "Unable to resolve host"
"Command not found"
 
Old 06-05-2008, 11:11 PM   #6
syg00
LQ Veteran
 
Registered: Aug 2003
Location: Australia
Distribution: Lots ...
Posts: 14,832

Rep: Reputation: 1820Reputation: 1820Reputation: 1820Reputation: 1820Reputation: 1820Reputation: 1820Reputation: 1820Reputation: 1820Reputation: 1820Reputation: 1820Reputation: 1820
Quote:
Originally Posted by newbeeman View Post
Can I 'unload' back to 7.1 as that worked fine?
I've bounced back and forth between 7.10 and 8.04 - as clean installs.
This works as I have a separate /home partition. Works a treat.
 
Old 06-05-2008, 11:24 PM   #7
Larry Webb
LQ Veteran
 
Registered: Jul 2006
Location: Crystal Beach, Texas
Distribution: Suse for mail +
Posts: 5,100
Blog Entries: 7

Rep: Reputation: 229Reputation: 229Reputation: 229
Quote:
Originally Posted by syg00 View Post
I've bounced back and forth between 7.10 and 8.04 - as clean installs.
This works as I have a separate /home partition. Works a treat.
I can believe you, it seems most of the problems are occurring North of the Equator.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Have I screwed it? Jongi SUSE / openSUSE 6 10-20-2005 12:15 PM
I think I just screwed myself... Satrin Linux - Newbie 9 10-15-2004 10:21 AM
I screwed something up NobodyImportant Linux - Newbie 1 09-17-2004 10:10 PM
am i screwed? jxn Linux - Hardware 1 04-16-2004 12:31 AM
I think , I screwed up , now what? Megamieuwsel Linux - Software 5 09-24-2003 04:07 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:40 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration