LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-04-2006, 09:39 PM   #1
JM Allard
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2006
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Question I am having trouble installing SuSE 10.0


I am having trouble installing SuSE 10.0 on my computer. Here is whats happening: The first disc installs just fine, then the system preforms the initial boot. After that it does not want to continue to install the OS. I have tried selecting the install option again to see if it would continue, but no luck. It just wants to install the first disc again. I have also tried letting SuSE boot from the hard drive, but I just get a black screen, and nothing seems to be happening.

Here are my system main specifications in case they could be of some help

Pentium 4 processor 3.00GHz with Hyper Threading
Soyo SY-P4RC350 motherboard
1024mb of PC3200 RAM
2x 160GB Western Digital Hard Drives (I have Windows XP on one drive, I Had Xandros on the other)
ATI X800XL AGP GPU with 256mb of RAM

Any help will be greatly appreciated.

Thank you in advanced!
 
Old 02-04-2006, 11:32 PM   #2
nilleso
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: ON, CANADA
Distribution: ubuntu, RHAS, and other unmentionables
Posts: 372

Rep: Reputation: 31
I'm kinda
A few ?'s:
1. are you sure the 2nd CD is an install CD and not just an additional software CD? Do you get prompted for the 2nd? (btw, installing for a DVD source might eliminate the question)
2. are you sure you selected a window mgr (gnome or kde)?
3. you really get 'nothing' on the screen when you boot from HD? Tell me what you see.

Suggestion: your source CD probably has a liveCD option. This will confirm if all your hardware is being detected properly (video is most in question).

cheers
 
Old 02-06-2006, 07:06 PM   #3
JM Allard
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2006
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I have solve my problem so I won't need anymore help for now. Thankyou!
 
Old 02-07-2006, 12:14 AM   #4
reddazz
LQ Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: N. E. England
Distribution: Fedora, CentOS, Debian
Posts: 16,298

Rep: Reputation: 74
Quote:
Originally Posted by JM Allard
I have solve my problem so I won't need anymore help for now. Thankyou!
Its important to post your solutions so that others who face similar problems can benefit from your solution.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
trouble installing SuSE 9.0 on old p2 machines... santasballz Linux - Newbie 3 01-05-2005 06:43 PM
Trouble installing Suse 9.1... metamorphic Linux - General 1 07-02-2004 01:00 AM
Trouble installing Suse 9.0 MonicaClinton Linux - Newbie 5 03-05-2004 02:11 PM
trouble installing suse 9 on laptop w/XP reillac Linux - Software 4 01-03-2004 01:27 PM
Having trouble installing SuSE plisken Linux - General 5 09-15-2003 04:01 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:05 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration